Bander i Sverige

5000 unge mænd er parate til at skyde hinanden

vurderer Sveriges politi

Sveriges næststørste by, Göteborg, er plaget af to grupperinger Backar-banden og Ali Khan-netværket. Begge kriminelle bander, som i flere områder har opsat vejspærringer og kontrolleret forbipasserende.

”I flere årtier er Sverige – gennem indvandringen – blevet bekendt med sociale fænomener som klaner og familienetværk. Fænomener, som i vores land i mange år har været fortid. Og så længe staten og regeringen tillader, at kriminelle fortsat kan operere og udøve vold, vil mange mennesker i vores land leve med en følelse af, at de aldrig rigtig får lov at bo i Sverige. I stedet holdes de fanget i en, for de fleste svenskere, parallel virkelighed, hvor bander kontrollerer din bil, og hvor du kan blive truet på livet, hvis du går til politiet,” fortsætter Adam Cwejman lederskribent på Göteborg-posten

 

Svensk politi  har mellem den 1. januar og den 31. juli i år registreret 195 skudepisoder. Til sammenligning blev der registreret 334 for hele 2019.

”Vi står med 5000 medlemmer af kriminelle netværk i udsatte boligområder, der er parate til at skyde hinanden, det er det grundlæggende problem,” sagde Mats Löfving, leder af politiets nationale operationelle afdeling, Noa, til Svenska Dagbladet.

Flere svenske politikere mener at danskerne implementerer en række mønsterbrydende foranstaltninger for at komme banderne til livs.

 

kilde:   Johan Varning Bendtsen   31. august 2020, Kristeligt Dagblad

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Bander, Organisationer, Psykologi, seneste, Sverige. Bogmærk permalinket.