Politiet og racisme

Naturligt at politiet er opmærksomme på unge brune mænd 

“Selvom dansk politi er et af de mest professionelle verden, så viser tal fra Danmarks Statistik,at der i 2014 var 65-70 procent større risiko for at blive sigtet for noget, man ikke blev dømt for hvis man var indvandrer eller efterkommer af indvandrere med ikke-vestlig baggrund. I forhold til anholdelser er risikoen 86-88 pct. større.”

“Unge mænd med minoritetsbaggrund er overrepræsenterede i kriminalitetsstatistikkerne, som også er begrundet* i manglende uddannelse og tilknytning til arbejdsmarkedet. Sammenholdt med bandernes fremvækst de seneste år er det måske ikke helt unaturligt, at politibetjente i visse situationer er særligt opmærksomme og mistænksomme over for især unge brune mænd med minoritetsbaggrund.”

Politiassistent Elvir Abaz i kronik i Jyllandsposten 10.06.20

* Kirsten Damgaard,kulturpsykolog :Her kommer vi ind i diskussionen om hønen eller ægget, altså årsag og virkning. Måske er de unge uden job fordi de er for kriminelle til at nogen har lyst at ansætte dem? Måske er de unge uden uddannelse fordi deres forholdemåde til læring og forpligtelse er umoden og ikke-vestlig ?

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Menneskerettigheder, Psykologi. Bogmærk permalinket.