Penge til moskeer

Socialdemokratiet ønsker at alle donationer kan forbydes

Hvilke fundamentalistiske demokratifjendtlige organisationer kunne f.ex stå bag donerende “privatpersoner” ?

Grimhøjmoskéen i Aarhus vil finansiere en stor modernisering med donationer fra Kuwait– en mulighed, et massivt politisk flertal allerede for fire år siden gerne ville lukke. Men det er svært. Meget svært.

I lovudkastet fra februar nævnes flere konkrete problemer: En forbudsliste må baseres på åbne kilder, og det bliver et begrænset antal personer, som kommer til at stå på den. Det kan blive svært at identificere en organisation i udlandet. Og hvilke personer står egentlig bag de donerende organisationer?

Dertil kommer, at man vil sætte en grænse for gaver på 10.000 kroner. Den forrige regering foreslog 20.000 kroner. Men hvad stiller man så op, hvis en fiffig mellemøstlig donor finder på at dele en eventuelle milliongave op på 100 personer, der hver sender 9901 kroner?

Socialdemokratiet ønskede egentlig, at alle donationer skulle kunne forbydes uanset beløbets størrelse, men det satte Justitsministeriets embedsmænd en stopper for. Det ville blive helt ude af proportion og umuligt at administrere.

Kilde :Henrik Hoffmann-Hansen, politisk redaktør: Moskeprojekt viser politisk afmagt. Kristeligt Dagblad   25. juli 2020.

 

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.