Ytringsfrihed om islam

Forfatter Kåre Blutigen er på vej med børne-koran med Muhammedtegninger

Tør “Jesus and Mo” tegneren stå frem med navn? Nej, selvfølgelig ikke.

Tør tegneren hos Kåre Bluitgen stå frem med navn, nej da !

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

»Det vil ikke være muligt for de ekstreme kræfter – på begge sider – at få opbakning denne gang. Der er ingen, der orker al den ballade, som vi så sidste gang. Og de allermest ekstreme så som al-Qaeda, Islamisk Stat og de militante islamister har ikke fordums styrke længere,« siger han.

PET ønsker ikke at kommentere Bluitgen-koranen, men henviser til sin seneste trusselsvurdering fra marts. Her står blandt andet om Muhammed-sagen, at »selv om det er sjældent, at Danmark fremhæves konkret i den militant islamiske propaganda, kan Danmarks omdømme som ”krænkernation” atter blusse op, hvis forhold eller handlinger i Danmark eller i udlandet, der opfattes som krænkende over for islam, spredes nationalt og/eller internationalt.«

Ingen danske tegnere ville medvirke                                                                     Tegneren oplyser, at han er opvokset i en muslimsk-albansk familie i USA, men har forladt islam, fordi religionen i hans øjne er fjendtlig over for moral, frihed og sandhed, »som jeg sætter pris på«.

Journalist Martin Krasnik tegnede kort efter/under efter Muhammedkrisen Muhammed på bagsiden af weekendavisen. Han fik ingen ubehageligheder ud af det, har han mailet mig.

Kåre Bluitgen har stadig nogen PET-beskyttelse.

kilde: Mads Bonde Broberg: Muhammed-krisens ophavsmand udgiver ny bog med profet-tegninger. Jyllandsposten 25.04.2020

Tilføjelse 14.05.20

Tegneserien Jesus and Mo (In english) har kørt i mange år. De to henholdsvis religions- og ideologi-grundlæggere  diskuterer politik, ideologi, filosofi og meget mere relevant for nutiden i en serie striber, der også kan købes som hæfter. De får af og til skudt deres argumenter i sænk af den kvindelige bartender, i baren hvor de slukker tørsten, og må gå slukørede hjem i dobbeltsengen. https://www.jesusandmo.net/comic/human/

 

Dette indlæg blev udgivet i Bluitgen, Kåre, Medier og ytringsfrihed, Uncategorized. Bogmærk permalinket.