Kritik af religion

Et stort flertal af indvandrere og efterkommere fra muslimske lande synes det bør være ulovligt at kritisere islam.

Den ny undersøgelse ”Ytringsfrihed i Danmark” fra Justitsministeriets Forskningskontor, præsenterer en tolkning hvor 76 pct. af indvandrerne fra muslimske lande er af denne opfattelse.

Kun 18 pct. af et repræsentativt udsnit af befolkningen i Danmark i alderen 16 til 74 år mener det samme.

Ifølge Mattias Tesfaye, udlændinge- og integrationsminister er kritik af magt hele grundlaget for, at Danmark er et velfungerende samfund :»Vi kan kritisere politikere, religion og magthavere af enhver slags. Der er ikke nogen, der er fri for kritik. De lande, der ikke har den ret, er lande, hvor det går dårligt.«

En anden undersøgelse – Udlændinge- og Integrationsministeriets medborgerskabsundersøgelse fra 2019 – tegner et tilsvarende billede af, at en større andel af indvandrere og efterkommere er modstandere af, at religion kritiseres. Her viser tallene, at henholdsvis 42 og 48 pct. af indvandrerne og efterkommerne i Danmark er enige i, at det bør være forbudt at kritisere religion. Andelen af personer af dansk oprindelse med samme opfattelse er 20 pct.

Ud med sharia

Af den nye undersøgelse om ytringsfrihed fremgår det også, at det kan tolkes, at 59 pct. af indvandrerne og deres efterkommer fra muslimske lande mener, at det bør være ulovligt at argumentere for indførelsen af sharialov. Til sammenligning mener 62 pct. af kontrolgruppen det samme.

kilder : Justitsministeriets Forskningskontor

Klaus Dohm. Indvandrere fra muslimske lande i ny undersøgelse: Det bør være ulovligt at kritisere islam. Jyllandsposten 01.05.20

Dette indlæg blev udgivet i Kultursammenstød, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.