Flere udlændinge får covid-19

Somaliere rammes hårdt

Coronavirus har for alvor ramt Sverige med 18 døde alene i Stockholm over det sidste døgn. En særlig udfordring er, at mange syge ikke forstår svensk
Blandt de første femten i Stockholms-området, der døde efter at være blevet smittet med corona virus, var mindst seks somaliere. Det viste sig at være så kontroversielt, at myndighederne siden ikke har offentliggjort tal om udlændinge blandt de syge og døde i Sverige.

Kilder på de store hospitaler siger til den svenske avis Expressen, at mange af dem, der er indlagt med corona smitte, har en udenlandsk baggrund.

Mange af ofrene i Stockholm kommer fra ghettoen Järva, hvor folk bor tæt. Det betyder også, at der er mange kunder til hvert supermarked og journalister fortæller om problemer med at holde afstand.

Livsstilen er også en belastning, siger en anonym læge til avisen Expressen:

”Det er meget mere normalt at flere generationer bor sammen i samme lejlighed og derfor er de ældre mere udsatte for smitte. Dertil kommer at rygning er mere udbredt og at den almindelige sundhedstilstand er dårligere end hos ældre, indfødte svenskere.”

Lokale ledere i Järva fortæller, at de har fået en læge, der kan tale somalisk, til at komme og fortælle om sygdommen i den lokale moske. Og derefter fortsatte de så med fredagsbønnen i fuld smitterisiko.

kilde: 26. marts 2020   https://ditoverblik.dk/sverige-mange-ikke-svenskere-blandt-de-coronasyge/

Jyllandsposten fortæller o7.04 2020  at muslimske Rohingya-flygtninge  bruger daglige bønner, at spise blade eller ekstrem varme  som beskyttelse mod sygdommen. Desuden har muslimske lærde jo bekendtgjort at sygdommen covid-19 er en straf til de vantro fra Allah ( se Youtube).

Samtidig er det påvist, at den muslimske sekt Tablighi Jamaat ved ikke at overholde henstillinger fra myndigheder har spredt corona-virus  ved massemøder over hele Asien, især Indien, Indonesien,Pakistan og Malaysia. ( Jyllandsposten 6,7 april 2020).

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Afrikanere, seneste. Bogmærk permalinket.