Fængsler fyldt med udlændinge

Især andengenerationsindvandrerne giver problemer i fængslerne

27. november 2018 sad i alt 3.867 indsatte i fængslerne og arresthusene, og 55,7 procent havde dansk oprindelse, mens andelen af udlændinge, indvandrere og efterkommere var henholdsvis 13,6, 16,5 og 14,2 procent – i alt 44,3 procent.

Tallene er fra Kriminalforsorgens opgørelse »Etnicitet og statsborgerskab 2018«. Publikationen er fra april 2019, men har mærkværdigvis ikke været tilgængelig før nu.

I de lukkede fængsler var halvdelen – 50,5 procent – af de 1.007 indsatte udlændinge, indvandrere eller efterkommere. I Københavns Fængsler gjaldt det 66,3 procent af de 602 indsatte.

Den aktuelle politiske flerårsaftale for Kriminalforsorgen fastlægger blandt andet overordnede mål 2018-2021. Ét er »en styrket indsats over for kriminelle udlændinge – ved bl.a. at etablere et udvisningsfængsel og at intensivere arbejdet med overførsel af udviste kriminelle udlændinge til afsoning i deres hjemlande«.

Bo Yde Sørensen, Fængselsforbundets formand:

»Kriminalforsorgen har i mange år haft berøringsangst, men vi ser, at efterkommerne ikke bare forsøger, men faktisk tager styring over andre indsatte ude på gangene – hvad man må spise af mad, indsatte bliver pålagt at deltage i bøn. Der er også meget voldsomme overfald på etniske danskere.«
»Vores erfaring er, at de fleste udvisningsdømte opfører sig ordentligt i fængslerne. De, der giver problemer i fængslerne, er andengenerationsindvandrerne med typisk mellemøstlig eller nordafrikansk baggrund,« siger Bo Yde Sørensen.

 

kilder: Kriminalforsorgens opgørelse »Etnicitet og statsborgerskab 2018;Jens Beck Nielsen  Berlingske.dk 12.03.20 ; Uriasposten.dk 12.03.20

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Psykologi, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.