Antisemitisme

Mere den hver fjerde jøde chikaneres

Den tyske udenrigsminister, Heiko Maas, advarer om, at det er nødvendigt med hurtig handling for at imødegå antisemitisme. Fornærmelser af jøder og angreb på jøder er blevet dagligdags forekommende, skriver Maas og tilføjer at næsten én ud af to jøder i Tyskland har overvejet at forlade landet.  (26.01.20 Kristeligt Dagblad ,fra Der Spiegel)

I december sidste år vedtog de europæiske stats- og regeringschefer i Det Europæiske Råd for første gang en deklaration mod antisemitisme. Deklarationen kom i kølvandet på en rapport fra EU’s Agentur for Grundlæggende Rettigheder, FRA, der viste, at flere end én ud af fire jøder var blevet udsat for antijødisk chikane eller overgreb i de foregående 12 måneder.    ( Kristeligt Dagblad 15.01.20 )

70 procent af de europæiske jøder mener, at deres regeringer ikke gør nok for at bekæmpe antisemitismen effektivt, fortæller Katharina von Schnurbein. Hun har siden 2015 koordineret EU’s særlige indsats mod antisemitisme. ( Kristeligt Dagblad 15.01.20)

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Jøder, seneste, Tyskland. Bogmærk permalinket.