Psykisk syge søger til Danmark

Psykisk syge søger til Danmark

De er misbrugere og hjemløse

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

ProjektUdenfor støtter mange udenlandske hjemløse på forskellig vis.

Nogle er kommet til Danmark i håb om at blive danske statsborgere. Men de er alvorligt psykisk syge, og misbruger både alkohol og stoffer. Mange har sovet på københavnske gader, især omkring stikke- og væresteder på Vesterbro. På deres hjemmeside skriver Transit-programmet “Vi træder til, hvis en af vores hjemløse brugere kommer frem til, at fremtiden kan tegne sig lysere i hans eller hendes hjemland, end den kan her”.

Alvorligt psykisk syge

Sidste måned viderebragte Bo Heide-Jochimsen, der er daglig leder af ProjektUdenfor bl.a. følgende indsigter  : ” Det er et ret billigt projekt, hvis man ser på hvad man har fået ud af det ” for “Uden indsatsen ville der være et sted mellem 600- 800 flere mennesker på gaden i København” og “De er alvorligt psykisk syge, der har været hjemløse i lang tid” (René Mølskov Vesterbrobladet 26.11.19).

Transit-programmet  fik ifølge dem selv  arrangeret 15 gode hjemrejser i 2016 på et halvår.

VIVEs nationale kortlægning af hjemløshed 2019 viser, at der er 519 uregistrerede hjemløse migranter i Danmark.

***

Se også artikler om prostitution, hvor mange af kvinderne er nigerianere, og om Redens   støttearbejde for sexarbejdere som værested.

 

Dette indlæg blev udgivet i Damgaard, Kirsten, Migranter, Psykologi, Rumænere/romaer, seneste, Statistik, Sundhed, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.