Værn mod radikalisering

“Jeg har  i forbindelse med mit arbejde de seneste ca.10 år knoklet med blandt andet bygningen og styrkelsen af det sunde, velfungerende civilsamfund i de sociale udsatte boligområder, som utvivlsomt er det bedste værn mod radikalisering, ekstremisme og bander ” Elvir Abas , politiassistent cand.mag. Odense. (Jyllandsposten 09.03.2019)

Psykolog Kirsten Damgaard :Jeg bider mærke i at Abas ikke nævner den sunde familie, som” det bedste værn mod radikalisering, ekstremisme og bander “. Men det er nok fordi han tænker på, hvad samfundet kan gøre for disse unge mænd. Visse indvandrersamfund er rige på skuffede kvinder (mødre) med angst og depression.Megen psykisk sygdom hos indvandrere stammer ikke fra flygtningesituationen, men fra  psykisk usund opvækst i hjemlandet. Den traditionelle kulturelle børneopdragelse i muslimske samfund* skaber ikke det sunde, selvberoende, kreative, rationelle individ som har lettest ved at få succes i et moderne samfund. Og mødres utilpashed smitter hårdt af på børnene, fortæller forskning.

se fx  psykolog Karin Ribers forskning.

*Læs Rushy Rashid og derefter Mikael Rothsteins bidrag i bogen Kultur og opdragelse.1996 Gyldendal.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Psykologi, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.