Terroristen Omar El Hussein

De krænkede koster
Niels Lillund, journalist på Jyllandsposten anbefaler en ny bog forfattet af journalisterne Louise Dalsgaard, Mette Albæk og Natascha Rée Mikkelsen om terroristen Omar el-Hussein.

Lillelund skriver bla:
“Da terroristen Omar el-Hussein (født 1992 i Danmark) blev stedt til hvile ( februar 2015)  på den muslimske gravplads i Brøndby, fulgte omkring 1.000 mennesker hans sidste rejse, og det er jo ganske mange venner og beundrere at have – af en ensom ulv at være.”

Under hele historien om terroristen Omar lurer en anden historie, nemlig historien om Danmark; lille, dumme Danmark med gadeplansmedarbejdere, bistandshjælp, tilskud til dit og tilskud til dat, kvarterløft, revalidering, førtidspension, bekymringssamtaler og VUC i Hvidovre. Et land uden konsekvens og værdighed og for så vidt et slaraffenland for den, der er offer for omstændighederne. Og det var Omar, en krænket sjæl.

Da Omar løslades fra varetægtsfængslet, er hans generalieblad jo allerede fyldt med tyveri, hashhandel, vold, røveri og meget andet godt; forbrydelser, der i mange andre lande er strafbare, men ikke for alvor er det i Danmark, hvor vi godt kan lide at snakke om tingene. Så nu var han på fri fod, og han havde penge på bogen, SU’en hober sig op. (…)Så der var masser af basseøre til at købe våben, 30 lapper til diverse, håndvåben plus det løse, en maskinpistol blev det også til i krænkelsens tjeneste, og Omar nåede også at melde sig hos en sagsbehandler, hvor han krævede uddannelseshjælp »for at få dækket de mest basale udgifter« og dertil en statsfinansieret uddannelse, og så havde han også lige brug for en bolig. Sagsbehandleren var helt enig.”

Kilde: Jyllandsposten 03.03.19

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, seneste, Terror, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.