Fakta om indvandrere

Lavere karakter i folkeskolen
Ikke-vestlige drenge og piger får i gennemsnit henholdsvis 5,4 og 6,1 i karakter.

Drenge og piger af dansk oprindelse får i gennemsnit henholdsvis 6,7 og 7,5.

Drenge blandt tyrkiske efterkommere får med 4,7 i gennemsnit de laveste karakterer fordelt på oprindelsesland. [og tyrkere er generelt ikke flygtninge, ligesom de hører til den etniske gruppe der har været længst tid her i landet]

Færre med uddannelse
53 procent af ikke-vestlige mænd på 30 år og 69 procent af ikke-vestlige kvinder har afsluttet en såkaldt erhvervskompetencegivende uddannelse.

De tilsvarende andele for 30-årige med dansk oprindelse er 74 og 82 procent.

Færre i job
55 procent af mændene og 46 procent af kvinderne blandt de 16-64-årige ikke-vestlige indvandrer og efterkommere var i arbejde i 2016.

Det er henholdsvis 31 procent og 41 procent mindre end for personer med dansk oprindelse.

Blandt 30-64-årige er beskæftigelsen meget lav blandt indvandrere fra Irak, Libanon, Somalia og Syrien.

Flere på kontanthjælp
Ikke-vestlige indvandrere udgør 8 procent af hele den 16-64-årige befolkning, men deres andel af de 16-64-årige på offentlig forsørgelse er 11 procent. Deres overrepræsentation er særligt stor blandt kontanthjælpsmodtagere, hvoraf 19 procent er ikke-vestlige.

Både blandt mænd og kvinder er det indvandrere fra Syrien, Somalia, Libanon og Irak, som har de højeste andele med offentlig forsørgelse.

For kvindernes vedkommende er syv ud af ti fra Syrien, Somalia, Libanon og Irak på offentlig forsørgelse.

Mere kriminalitet
Kriminaliteten i 2016 er 35 procent højere blandt mandlige indvandrere og 145 procent højere blandt mandlige efterkommere med ikke-vestlig baggrund end blandt hele den mandlige befolkning.

28 procent af indvandrere fra ikke-vestlige lande, som var født i 1987, var dømt for kriminalitet ved alderen 18 år. For efterkommere fra ikke-vestlige lande var andelen på 24 procent og for mænd med dansk oprindelse på 10 procent.

kilde: Ekstra Bladet 29.11.18

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arbejde, seneste, Statistik, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.