Abort

Blandt etnisk danske kvinder er der 10,9 aborter pr. 1000 kvinder.

Her ses de etniske grupper, hvor der foretages flest og færrest aborter hos indvandrere.

Flest aborter pr. 1000 kvinder:

Iran: 26,2 Libanon: 19,6 Eks-Jugoslavien: 19, Irak: 15,7 Pakistan: 15,4

Færrest aborter pr. 1000 kvinder: Tyskland: 5,4 Norge: 8,1 3 Filippinerne: 8,5 Thailand: 9,7 Vietnam: 10,5

 Socialt belastede tilvandrere

Astrid Krabbe Trolle, der har forsket i religion, migration og køn, finder det overraskende, at muslimske lande er i den gruppe, hvor flest kvinder får foretaget abort.

“(…) hvis man skal forklare de mellemøstlige gruppers placering, så kan det have at gøre med en sociale slagside, som kommer af, at de indvandrede grupper fra disse lande er mere socialt belastede og for eksempel har en højere arbejdsløshed end de asiatiske grupper. Dårlige sociale forhold og lav uddannelse er typisk forbundet med mange aborter,” siger Astrid Krabbe Trolle og påpeger, at manglende brug af prævention kan skyldes både kulturel og social fremmedgjorthed over for de tilgængelige præventionsformer.

” Derfor er det måske mere uddannelsesniveauet og den sociale klasse, der spiller ind.Men antallet af aborter blandt filippinere er i de senere år blevet mindre, og det skyldes blandt andet, at man har lavet oplysningskampagner for de unge filippinere, der er kommet til landet,” siger Astrid Krabbe Trolle.

Christian Birk : Flest aborter blandt kvinder med muslimsk baggrund .                                  23. april 2018  Kristeligt Dagblad

***

Da psykolog og sexolog Kirsten Damgaard skrev kapitlet Indvandrerunge og seksualitet i bogen Maskeret tvang (2006) – som ligger her på websitet –  fremgik det, at selve den gynækologiske undersøgelse forud for tildeling af prævention, var en hindring for unge piger, idet den mytologiserede forestillede jomfruhinde, jo ville briste ved en sådan undersøgelse.

Det fremgik også af tal fra Sundhedsstyrelsen, at det var gifte kvinder over 24 år ( Tyrkiet og Pakistan), der i højere grad en ugifte unge  fik foretaget abort.

Det kan anbefales at læse kapitlet, for at lære mere om kulturelle normer i Islam i forhold til prævention og abort.

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, Køn, pakistanere, seneste. Bogmærk permalinket.