Hvide er en minoritet

Arabisk chauvinisme

Etnisk dansk ung mand i Vollsmose fortæller

Drengene kommer gående i Bøgeparken, som er det område i Vollsmose, der er kendt for flest problemer*. Den eneste dansk-etniske dreng i gruppen er 20-årige Mikkel.

Han har gået i skole i Vollsmose og fortæller, at han tilhører minoriteten i bydelen. Derfor har han gennem sin skolegang lært at »tilpasse sig området«, siger han.

»Jeg forsøger at tale med på arabisk for at vise, at jeg er en af dem.«

»Hvis du er hvid og kører på scooter, kan du ikke bare køre ind i området. Så bliver du stoppet af nogle af de unge, som bor her. De spørger, hvor du bor, og kan du ikke sige adressen, får du ikke lov til at komme ind i området. Jeg er venner med nogle af de unge herude, så de lader mig være. Men det er sket for flere af mine danske venner,« siger han.

Mikkel fortæller, at han selv har begået kriminalitet såsom indbrud og salg af stoffer. Mange af hans venners ældre søskende eller fædre er kriminelle. Det har inspireret de unge til også at blive det.

»Jeg har lavet mange indbrud, fordi det giver et adrenalinrush, og jeg ikke bare vil sidde og kede mig herude. Så får vi inspiration fra film, og når vi ser storebrødre stå med en masse penge fra kriminalitet, vil vi også have det. For mig er det det, jeg er vokset op i. Vi har en anden mentalitet herude,« siger Mikkel, før han går med de andre unge mænd videre ud i mørket.

 

kilde: Berlingske kører en serie fra danske ghettoer.

f Helene Kristine Holst

*hvor der bor mange palæstinensere og andre arabere.red.KD.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste. Bogmærk permalinket.