Jødehad

Jødehad er udbredt blandt indvandrere

“De holdninger er langt, langt mere udbredte blandt indvandrere, end vi normalt forestiller os”, forklarer Professor Peter Nannestad fra Institut for Statskundskab ved Aarhus Universitet.

Op mod 75 procent af indvandrerne fra fem forskellige lande og knap 20 procent af de etniske danskere har antijødiske holdninger, skriver Kristeligt Dagblad.

Tallene stammer fra  undersøgelsen, som offentliggøres i bogen “Danmark og de fremmede: Om mødet med den arabisk-muslimske verden” (2009).

Undersøgelsen bygger på interview med i alt 1503 indvandrere fra fem forskellige grupper – tyrkere, pakistanere, somaliere, palæstinensere og eks-jugoslaver – samt 300 etniske danskere.

Alle er blevet stillet tre spørgsmål, som handler om deres holdninger til forskellige grupper i samfundet og ikke kun til jøder. Men det er jøderne, som de fem grupper klart er mest mistroiske og fordomsfulde overfor.

Samlet svarer 65,8 procent fra de fem indvandrergrupper, at “man ikke kan være forsigtig nok i forhold til jøder i Danmark”. Blandt de etniske danskere er tallet 18,2 procent.

kilde: avisen Information  25. november 2009 , der har hentet info hos Kristeligt Dagblad.

https://www.information.dk/telegram/2009/11/joedehad-udbredt-blandt-indvandrere

***

2013  Rapport fra Sveriges kriminalpræventive råd om hadforbrydelser siger, at antisemitisme i Sverige har kobling til Mellemøsten, herunder den israelsk-palæstinensiske konflikt.

Sverige 2017   udvalgte episoder

April :Den jødiske forening i Umeå nedlægger sig selv efter trusler.

Oktober: Synagogen i Malmø vandaliseres.

8.December : antisemitiske salgord ved demonstration i Malmø.

9.December:Bransattentat på synagogen i Göteborg.

9-11. December: To brandbomber mod det jødiske kapel i Malmø.

kilde: MX.dk 13.december 2017.

 

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Jøder, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.