At give og tage offerkortet

Jeg blev altid tilgivet og hændelsen altid forklaret med mit kulturelle ophav

Hassan Preisler: Da jeg snød min rektor, snød jeg mig selv

Jeg var indstillet på at blive kylet ud af gymnasiet. Jeg gik i 1. g og havde opbygget et massivt både skriftligt og fysisk fravær og et hashmisbrug. Jeg udtrykte intens skoleforagt og gik altid i byen med nogle venner.

” Hassan, skyldes det hele din etniske baggrund?”, spurgte rektor

Jeg tænkte, at den her griber jeg og ser, hvor det bærer hen. Så jeg sagde ja efter en lang pause. Og han svarede, at det kunne han godt forstå, at det måtte være hårdt at være kulturelt splittet og komme udefra uden stærke ressourcer.

Jeg var fagligt dygtig, men socialt meget angst, hvilket jeg kontrollerede ved at være en mobber i mange år.

Efter samtalen med rektor lykkedes det mig at holde ham fra at møde mine forældre, og på den måde havde jeg fripas til at fortsætte min tilgang til skolen gennem gymnasietiden og endda at tisse op ad rektors kontor til en skolefest.

Men det var uægte

Jeg dyrkede den rolle intensivt også efter gymnasietiden, jeg fik taletid, omsorg og en god position i integrationsdebatten.

kilde:Benjamin Krasnik 28. oktober 2017 Kristeligt Dagblad 

Hassan Preisler er forfatter til bogen ” Brun mands byrde”2013.                                        Han kører samtaleprogrammet ” Min lille Hassan” på Radio24syv. 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, pakistanere, Personlige beretninger, Psykologi. Bogmærk permalinket.