Bander

358 personer var 1. maj 2017 registreret i politiets banderegister.

Over 60 procent af landets bandemedlemmer modtager kontanthjælp, og 13 procent får SU, viser tal fra Rigspolitiet

I København er 47  bandemedlemmerne på SU.

Poul Kellberg den socialøkonomiske virksomhed Comback Industries:»Størsteparten kan godt se, at bandekriminalitet ikke er en god karrierevej, men de har svært ved at se en vej ud. Og så er det at tilhøre en bande også en rygdækning og en måde at beskytte dig selv«.

kilde: Kirsten Nilsson: Bander på kontanthjælp.Politiken 08.09.17

***

København exit-program

Konkret undgår lidt over 50 procent af de alvorligt kriminelle, som har været i exitforløb i København, at blive sigtet for alvorlig og personfarlig kriminalitet det første år efter, de har afsluttet deres exitforløb. Fire ud af fem af denne gruppe afholder sig også fra mindre alvorlig kriminalitet.

Den anden halvdel knap 50 procent af exitdeltagerne i hovedstaden vender ikke nødvendigvis tilbage til deres tidligere rockerklub eller gadebande, men bliver i samme periode sigtet for alvorlig kriminalitet.

kilde: Anna Gottschalk b.dk 26.08.17  har hentet info hos Justitsministeriet og Enheden for Kriminalpræventive Indsatser i Københavns Kommune, EKI.

***

05.11.17  Dr.dk  

Hårdkogte rocker- og bandemedlemmer fylder mere og mere i danske fængsler og presser Kriminalforsorgen til det alleryderste.

Ifølge de nyeste tal fra Kriminalforsorgen er der registreret 285 indsatte i de danske fængsler med fast tilknytning til rocker- og bandemiljøet.

Af dem sidder 142 i et lukket fængsel eller i et arresthus, imens de resterende 143 indsatte med bandetilknytning er varetægtsfængslede. Der er i alt 930 pladser i de lukkede fængsler i Danmark.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Bander, Krig / Sikkerhed, seneste, Økonomi. Bogmærk permalinket.