Nigeria igen igen

Hvor stærke skal vi være i kampen mod menneskehandel?

01.12.15

I sidste uge besøgte jeg ProVest i Fredericia. ProVest er et rådgivnings- og sundhedstilbud til migrantsexarbejdere og ofre for tvangsarbejde og menneskehandel.

 I 2014 blev 71 personer vurderede som handlede i Danmark. Bag dette tal gemmer der sit højst sandsynligt et meget stort mørketal, af mennesker som er handlede, men som aldrig kommer i kontakt med myndighederne.

Naturen af menneskehandel er grænseoverskridende. Af de 71 personer, der blev vurderet handlede i Danmark i 2014 var langt hovedparten fra Nigeria. Men også EU-landet Rumænien optræder i statistikken. 80 % af de handlede mennesker i Danmark er blevet handlet med henblik på prostitution. Det svarer til de europæiske statistikker, hvor omkring 80 % af alle handlede mennesker handles til prostitution.

 

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, seneste, Sexhandel / Menneskehandel. Bogmærk permalinket.