Storbritaniens terrorister

De 14 procent af de britiske muslimer, som bor i kvarterer, hvor koncentrationen af muslimer er højere end 60 procent har “produceret” næsten 1/4  af terroristerne.

Terroristerne er  i dag i højere grad »lynradikaliserede«. De er gået fra at være utilpassede og marginaliserede unge til terrorister i løbet af nogle måneders tid

Birmingham har britisk rekord i islamistisk terrorisme.

Det påviser den britiske terrorforsker Hannah Stuart fra tænketanken The Henry Jackson Society i London i det nye studie Islamist Terrorism (2017). I studiet, det største af sin art i Europa, har hun gennemgået samtlige britiske terrorsager i perioden fra 1998 til udgangen af 2016. I alt dækker studiet 269 dømte terrorister og selvmordsbombere. Stuart har søgt svar på, hvem terroristerne egentlig er, ved at undersøge, hvor de kommer fra, hvad der har påvirket dem, og hvilket kvarter de har boet i.

Birmingham  kom i fokus i  2014 forbindelse med den såkaldte »Trojanske hest« -skandale. Den drejede sig om, at en gruppe islamister af sunni-ekstremistisk observans havde infiltreret en række statslige skoler og indført en islamistisk dagsorden. I naturfagstimerne blev der blandt andet undervist i kreationisme, og der blev indført kønsopdeling i svømmetimerne og i seksualundervisningen, hvor lærerne ikke måtte bruge ord som kondom og p-pille. Arabisk var blevet indført som fremmedsprog, for at eleverne bedre kunne studere Koranen. Dramatimerne blev taget af skoleskemaet, og det var i nogle tilfælde blevet forbudt eleverne at spille på musikinstrumenter, ligesom såkaldt »umoralske billeder«, for eksempel et maleri af Gustav Klimt, blev fjernet.

Hannah Stuarts undersøgelse viser, at netop ekstremistiske netværk og miljøer er forbundet med terrorisme. 80 procent af Storbritanniens islamistiske terrorister var inspireret af eller del af ekstremistiske netværk. Hovedparten af de islamistiske terrorister kendte også andre terrorister gennem deres netværk. De gik for eksempel i den samme islamiske studiekreds, kom i den samme moské eller var vokset op sammen.

For tredje gang på 12 år  har muslimske ekstremister udøvet terroranslag med dødsvold i Storbritannien 22.03.17 .Hver gang har konvertitter til islam været involveret. “Vi ved at der er en højere proportion af konvertitter involveret i ekstremisme, fordi de går igennem et identitetsskifte, og derfor er sårbare og lettere at udnytte,” forklarer Zahed Amnullah ekspert i antiekstremisme ved tænketanken Strategic Dialoque i London.

Der er imidlertid hobevis af afværgede muslimske terroranslag i Europa, hvor vi ikke ved om konvertitter indgår.

Den villige konversion i fængsler , samt den villige tilslutning til radikal fundamentalisme for muslimsk opvoksede fanger, kan skyldes det islamisk dogme om at alle ens synder forlades når man oprigtigt vender sig til islam. Det er jo en attraktiv “forladelse” for en muslim, der inderst inde er bange for helvedes straffende flammer efter døden, og en mulighed for en “ny start” og et  tilhørsforhold som han endnu ikke har drevet rov på for den ikke-muslimske outsider.

kilde:Jeppe Matzen: Birmingham-komplekset   24. marts 2017 Weekendavisen; Bjarne Nørum: Konvertitter var med i alle islamist-angreb på britisk jord  Kristeligt Dagblad 25.03.17

Vi henviser også til psykolog Kirsten Damgaards artikel her på websitet Villighed til vold.  Der er mange forførelsesteorier omkring terrorister. Selv-radikalisering og shoppen rundt for at finde andre/de mest ekstreme er almindeligt forekommende blandt muslimske terrorister.

Dette indlæg blev udgivet i pakistanere, seneste, Storbritannien, Terror. Bogmærk permalinket.