IS-krigere får sociale ydelser

36 Syrien-krigere fik dagpenge eller kontanthjælp

Danske krigere i Syrien har modtaget førtidspension eller sygedagpenge, mens de har  kæmpet for terrororganisationen Islamisk Stat

Det er tidligere blevet omtalt, at krigere i Syrien har fået udbetalt kontanthjælp og dagpenge. Ekstra Bladet har skrevet, at 36 krigere i Syrien har fået kontanthjælp eller dagpenge fra Danmark.

 

 

Ministeren vil arbejde på at bremse udbetalinger til krigere i Syrien.

Han vil også undersøge, om de konkrete sager er udtryk for et smuthul i systemet.

” Opholder man sig i en krigszone og direkte eller indirekte tager del i krigshandlinger, så er det ikke noget, der på nogen måde flugter med, at man kan få førtidspension,” siger beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V).

Udbetaling Danmark er ansvarlig for udbetalingerne, og Carsten Bodal, der er vicedirektør for myndigheden, bekræfter, at PET har henvendt sig om enkeltpersoner, der kæmper i den syriske borgerkrig, der har modtaget sociale ydelser som eksempelvis førtidspension.

»Lovgivningen giver ikke Udbetaling Danmark mulighed for at stoppe udbetaling af førtidspension, alene fordi PET giver oplysninger om, at modtageren deltager i kamphandlinger i Syrien. Reglerne giver mulighed for at stoppe udbetalingen, for eksempel hvis modtageren er på flugt fra en varetægtsfængsling, eller de generelle regler om udrejse for førtidspensionister er overtrådt,« skriver han til BT i et skriftligt svar.

 

kilde : 21. februar 2017 Kristeligt Dagblad ;                                                                                  21. Februar  Kristian K. Jørgensen Jyllands-Posten.

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, seneste, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.