Den offentlige orden

“Vi har det standpunkt at offentlig udbredelse af islamiske doktriner er i modsætning til engelsk civilret og til straffeloven”

 

Af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

6.Februar 2016 talte advokat Gavin Boby fra LawAndFreedom i København ved For Friheds demonstration. Efterfølgende så jeg en kort tale (video) med ham på LawAndFreedom’s hjemmeside. Den er vistnok fra 15.08.2015.

Her fortæller han om LawAndFreedoms  fremtidige arbejde: “We will take the stand that public propagation of Islamic doctrine is contradictory to English criminal and civil law”. Og fortsætter med at uddybe, at eftersom det er moskéers ærinde
og  egentlige hovedopgave at fremføre og hævde  islamiske doktriner og dogmer, vil LawAndFreedom på denne måde søge at forbyde dem!
Han fortæller på videoen at LawAndFreedom allerede har fået forhindret 17 ud af 19 nye foreslåede moskeer ved at lokalsamfundene stod på samme side som LawAndFreedom.

Grundlovens § 67 siger at borgerne har ret til at forene sig i samfund for at dyrke Gud på den måde, der stemmer med deres overbevisning, dog at intet læres eller foretages, som strider mod sædeligheden eller den offentlige orden.

Sædelighed er her ikke seksualmoral, men blot moral.
I  Den Dansk Begrebsordbog fra 2014 under 21.3  Moral finder jeg vendinger som :  værdinorm,  samfundets normer, etiske regler, samfundsnorm, etiske normer.
Den offentlige orden er love, konventioner , vedtagne erklæringer, lovens ånd osv.

Ud fra ovenstående burde hverken tilsløring af ansigt, køns-uligestilling eller opdragelse til muslimsk overherredømme samt en hel del andre islamiske doktriner  være lovlige at søge at danne børn og unge ud fra.

Dette indlæg blev udgivet i Damgaard, Kirsten, Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.