Statistik om fattige

Fakta er, at det i særlig grad er antallet af ikke-vestlige indvandrere og efterkommere i kontanthjælpssystemet, der er steget. Fra ca. 30.400 fuldtidspersoner i 2.kvartal  i 2011    til 54.500 fuldtidspersoner i 2. kvartal i 2016. Det er en stigning på knap 80 pct.

80 pct. af alle ægtepar på kontanthjælp er ikke-vestlige indvandrere eller efterkommere.

( kilde minister Karen Elleman Jensen og minister Jørn Neergaard Larsen i Jyllands-posten 19.09.16)

 

41 procent af dem, der i 10 år har været på kontanthjælp er indvandrere ( Ekstra Bladet)

Det hævdes at 7.000 børn bliver fattige som følge af kontanthjælpsloftet [ iværksat i 2016]. Hvis tallet kan bruges til noget, kan det bruges til at tegne et billede af dårlig integration. Omkring 2/ 3 af gruppen  er indvandrere eller efterkommere fra ikke-vestlige lande.( kilde minister Karen Elleman Jensen og minister Jørn Neergaard Larsen i Jyllands-posten 19.09.16)

Respublica vil gerne minde om at studerende (på SU ) og deres børn aldrig er indgået i den tidligere regerings fattigdomsberegninger. I socialdemokratisk optik kan et barn ikke være fattigt, når det har studerende forældre på meget lav indkomst.

Dette indlæg blev udgivet i Demografi, seneste, Statistik, Velfærd / Offentlig økonomi. Bogmærk permalinket.