Kriminalitet og islam

Retspsykiater og forfatter Henrik Day Poulsen :

“Når vi undersøger kriminelle unge med indvandrerbaggrund, spiller islamisme ret ofte en rolle. De har fået indprentet et fuldstændig fordrejet verdenssyn, hvor det direkte eller indirekte er o.k. at begå vold eller røve en bank, fordi hele tilværelsen er en kamp mellem Danmark og islam, hvor de er på den gode side. Og når de bliver anholdt og straffet, tror de igen, det er udtryk for den kamp. At det er på grund af racisme.”

” Rent psykologisk er det fuldstændig det samme, der sker i de forskellige miljøer [bande-, rocker-,red.]. Man finder mennesker, der har svært ved at forstå og tackle verden og udstyrer dem med en enkel og unuanceret forklaring på alt. Samtidig giver man dem et tilhørsforhold til et broderskab, som bekræfter den opfattelse og fungerer som et skjold mod alt det forvirrende. Da Hitler fortalte tyskerne, at de var alle andre overlegne, og at alle ulykker var jødernes skyld, brugte han præcis de samme principper, som islamisterne bruger i dag. Nu er ulykkerne bare danskernes skyld”, siger han.

 

Uddrag af artikel :                                                                                                                         Martin Kjær Jensen : Kendt psykiater: Derfor skaber islamisme kriminalitet                       BT  30.07.13,

bog af Henrik Day Poulsen :                                                                                   Fanatikere. Når mennesker bliver ekstreme(2004)

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Day Poulsen; Henrik, Krig / Sikkerhed, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.