Den vestlige imam

Efterhånden som det muslimske miljø føler sig mere klemt, kommer der sjove ting på bordet. Som nedenfor, hvor en imam (egentlig en bønneleder) taler om moskeernes opgave med at opdrage til demokrati. Lene Kühle har ellers i sin forskning om moskeer i Danmark redegjort for, hvorledes  alle imamer ideelt og principielt stiller sharia  over folkestyre.

 

Af Kirsten Damgaard

Citat fra Martin Johansen, Jonas Hvid og Jacob Haislund : Imamer : Flere unge muslimer søger mod ekstreme miljøer  Jyllandsposten 11.02.15):
“Udviklingen gør det vanskeligt for mere moderate muslimske kræfter at trænge igennem til de unge, siger imam Radwan Mansour, der leder fredagsbønnen i Fredens Moské – en af de største moskéer i Aarhus – og til daglig underviser på den muslimske friskole Lykkeskolen.                                                             »Det tager let to-tre år for os at få en ung mand opdraget til at være en god muslim, at kunne acceptere vestlige værdier som demokratiet og have sympati med det danske samfund, men det tager kun to-tre måneder, før han er blevet radikaliseret i disse ekstreme miljøer,« siger Radwan Mansour.  Han ser flere tegn på udviklingen, bl. a. at flere unge bærer traditionelt muslimsk tøj – kjortel og hue – i hverdagen og ikke kun til bøn.”

Mansour fremstiller sig som vogter af vestlige værdier. Man må spørge hvorfor  han og hans ligesindede overhovedet har brug for muslimske friskoler og moskeer, hvis det er vestlige værdier de unge skal indoptage?

Regeringens antiradikaliseringsprogram har udeladt imamerne (på lønningslisten).Det er mange af dem fortørnede over. De vil gerne give det billede af sig selv, at de er med til at holde det danske samfund oppe. Politikerne har været alt for længe om at erkende  det modsatte, men nu er det heldigvis sket. Alligevel har politikerne ikke lyst til at bringe deres velbegrundede mistro frem i lyset overfor en voldskultur. Velbegrundet?  Jo, islam er ikke moderat, kan ikke være moderat. Muslimer kan være moderate. Men imamer skal prædike sharia, det er islams basis. Og sharia er aldrig moderat.

Find forsker Nils Bredsdorffs arbejde på RUCs hjemmeside og læs om hvorledes sharia er en uløselig del af islam. Eller læs et uddrag her hos www.respublica.dk. under Bredsdorff, hvor linket til RUC ligeledes oplyses.

Forsker  Tina Maegaard har endnu engang i 2015 gjort opmærksom på det voldspotentiale, der ligger i islams helligskrifter, især Koranen.

30.03.15

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Kultursammenstød, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, seneste, Terror. Bogmærk permalinket.