Anti-radikalisering

Politiske aftale mod radikalisering til 60 millioner kroner.

Lav  kursus i demokrati for de unge muslimer. Kurset skal forklare, hvorfor det danske samfunds værdier er vigtige.

“Man skal allerede fra 1. og 2. klasse rette uddannelsen mod samfundets værdier. Der har været en passivitet fra uddannelsessystemet i Danmark og Frankrig, hvor man nu vil revolutionere systemet 100 procent med civil dannelse” , foreslår professor i islamologi Mehdi Mozaffari.

Professor  emeritus Mehdi Mozaffari er tidligere leder af Center for Forskning i Islamisme og Radikalisering ved Aarhus Universitet .Centret er nu nedlagt men dets publikationer er tilgængelige via kontor på AU og internettet. Mehdi Mozaffari er Dr. phil. i statskundskab fra Sorbonne og har bl.a. udgivet bogen Islamisme – en orientalsk  totalitarisme .2014 og er  allerede repræsenteret her på sitet.

” De er i Europa, så det er et europæisk problem. Uddannelsessystemet har et kæmpe stort ansvar. Men unge skal ikke blot lære om demokratiske værdier på skolebænken, men også senere i livet” .,

“Man skal lave et demokratisk kursus for de unge muslimer, som får dagpenge. Kurset skal forklare, hvorfor det danske samfunds værdier er vigtige. De skal gøre et betydeligt arbejde, så de for eksempel får et diplom efter seks måneder, siger han, og vurderer i øvrigt at  det er fint, at man ikke henvender sig til imamerne i dette projekt.

Flere taler for at der er en glidende overgang mellem ikke-voldelig ekstremisme og voldelig radikalitet .

600 britiske muslimer er rejst til Syrien for at kæmpe for IS

Storbritannien har flere muslimske organisationer, som bekæmper islamisk ekstremisme. 

Organisationer grundlagt og ledet af muslimer eller eks-muslimer bekæmper den ikke-voldelige ekstremismes udbredelse og indflydelse blandt Storbritanniens muslimer.

Den største og mest veletablerede af organisationerne er Quilliam Foundation, som blev grundlagt i 2008 af en afhopper fra Hizb ut-Tahrir.                                                                     En anden organisation hedder Inspire. Den blev grundlagt i 2009 af Sara Khan.

Sara Khan fortæller at den ikke-voldelige ekstremisme for tiden har medvind i Storbritannien.

“Det er svært at sætte tal på, hvor mange der har en ekstrem islamisk eller islamistisk ideologi. Men elementer af det sprog og det intolerante os-dem-perspektiv, som ekstremisterne bruger, er efterhånden temmelig udbredt ude i de forskellige muslimske lokalsamfund,” fortæller Khan.”Wahhabismen og salafismen har været meget dominerende her i Storbritannien. Vi ved, at Saudi-Arabien har brugt millioner af petrodollar her i landet til at promovere wahhabismen.”

Khan  peger på, at antallet af salafistiske moskeer i Storbritannien er fordoblet inden for de sidste ti år.

Ekstremisme er defineret som aktiv eller mundtlig modstand mod britiske værdier, herunder demokrati, lov og ret, individuelle friheder, gensidig respekt og tolerance over for tro og religiøse overbevisninger. 

One Law for All  bekæmper udbredelsen af sharia-lov i Storbritannien.

Imtiaz Shams leder en af de nye muslimske organisationer eller snarere netværk, som arbejder stik imod, hvad ekstremisterne står for. I dag tæller det 180 eks-muslimer i London og en gruppe i Nordengland, som mødes diskret og støtter hinanden. »Jeg tror, at det at nedbryde fortællingen om, at man ikke kan forlade islam, på sigt er vejen frem i kampen mod ekstremisme,« siger Shams.

****

kilder :   diverse medier,  samt  Weekendavisen Muslimer imod radikalisering  06.02.2015 af Jeppe Matzen, som vi anbefaler at læse.

Dette indlæg blev udgivet i Filosofi/ Etik, Krig / Sikkerhed, Pædagogik / Sprog / Opdragelse, Terror. Bogmærk permalinket.