Belal El-Khatib

Belal El-khatib   : “Ytringsfriheden er et problem, når man kan svine folk til, nedgøre andre mennesker og provokere. For man sårer en masse mennesker. På den måde er jeg imod ytringsfriheden”  ( Ekstrabladet 04.09.14).

Belal gik med blå kontaktlinser og farvede sit hår lyst*.

Han var muslim, så anti-muslim, så muslim.

Det var en koptisk præst der åbnede hans øjne for fredens religion, så han atter blev muslim.
 

For tiden læser han HF-enkeltfag og vil gerne arbejde med udsatte mennesker.

Belal El-Khatib har bidt sine negle helt ned og kontaktet Berlingske for at sige undskyld.

Her følger uddrag fra Jens Rebensdorf  ( Berlingske  06.09.2014 )

[Der] er ikke megen logik over den 24-årige dansk-palæstinenser. Kun logik som den forefindes i et menneske, der én dag er racist og den næste dybt troende muslim.

Belal er vokset op i en ikke-praktiserende muslimsk familie. To små søskende og tre delebrødre på faderens side. Moderen er pædagog, faderen gør rent. Jo ældre han blev, desto mindre lagde forældrene vægt på, at han skulle bede fem gange om dagen og faste under ramadanen. Han fik frie tøjler.

Belal gik med blå kontaktlinser og farvede sit hår lyst, så han lignede en ærkedansker mest muligt. Han ville så langt væk fra Mellemøsten og forældrenes tro som muligt.Fysisk og åndeligt. I 2006 meldte han sig ind i og blev formand for Dansk Folkepartis Ungdom i Roskilde. Han var selv blevet chikaneret af racister og mente, reglerne for dansk statsborgerskab skulle strammes, og det skulle forbydes kvinder at gå med tørklæde.

For Belal var det logisk. Han havde hørt, hvad muslimske terrorister havde gjort i angrebet på World Trade Center i New York i 2001 og om den arabiske verdens heftige reaktioner på Muhammed-tegningerne.»Alle de ting, der skete i de år, bekræftede mig i, at muslimer var terrorister og farlige.Jeg mente, at islam var noget, Satan havde skabt, og blev endnu mere racist end mine venner,« fortæller han. Som 18-årig valgte han at blive kristent døbt, men var alligevel lidt nysgerrig over for islam.

»Før min dåb talte jeg med en imam og blev smidt ud, fordi jeg var kritisk over for islam. Da tænkte jeg: Dér kan man jo se, hvordan de er. Jeg blev bekræftet og sikker på, at jeg ville døbes i den kristne tro.« Han tog et dansk navn [Rasmus Dahl Damgaard] for at sætte trumf på sin tilstræbte lurpakkede danskhed.

Jeg ville gerne accepteres og skulle måske bevise noget over for de andre. Derfor måtte jeg tage afstand fra muslimer. Jeg følte mig enormt provokeret, når mine forældre fortalte, hvor god og fredelig islam var. De blev kede af det.«

Han gik til den koptiske menighed på Nørrebro, fordi åndeligheden dér tiltalte ham. De øvrige i menigheden, var godt nok danske, men der var noget forkert ved det, syntes han. Han gik til samtaler hos præsten og tvivlede mere og mere.Biblen havde fejl og var selvmodsigende, fandt han ud af.

»Hvis Gud er den mægtigste og ved alt, så begrænser han jo sig selv ved at blive menneske,« konstaterer Belal i dag og mener at finde Koranen fuld af beviser på mirakler og dermed på, at islam er den rette tro. Koranens guddommelige og smukke sprog er et andet bevis, mener han.

Samtale og målrettet missionering er vejen til at overbevise os andre vantro om, at kalifatet er den eneste rette samfundsform. »Islam har svaret på alt og kan løse alle problemer og er så komplet og er så stor…«, siger han uden at fortrække en mine.

Føler du, at du er et offer for det danske samfunds syn på muslimer? »Der har i mange år kørt en meget islamofobisk, hård og generaliserede debat. Men det er vigtigt, at muslimer ikke går ud og laver ballade eller brænder containere af, bare fordi Pia Kjærsgaard siger noget negativt om muslimer. Vi bør demonstrere og skrive læserbreve og være i medierne i stedet for.«

»Da jeg var i DF, krænkede jeg en masse mennesker og sagde mange dårlige ting om dem. Mange blev sårede. Jeg vil gerne sige undskyld til dem og vise, hvordan et menneske kan ændre sig«.

* hvordan kan det være, at jeg har så svært at sætte lid til herrer, der er fake blondes? Kulturpsykolog Kirsten Damgaard her fra websitet efterlyser svar fra mere vidende.

 

Dette indlæg blev udgivet i Medier og ytringsfrihed, Personlige beretninger, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.