islam4dk og Anjem Choudary

Prædikanten Anjem Choudary erklærer nu Danmark som en del af et større internationalt netværk af islamister.  Han  giver udtryk for, at sharialovgivningen skal indføres i Danmark.

Choudary har kontakter til adskillige folk dømt for terrorisme. 

Vi citerer fra  CARSTEN ELLEGAARD og  KAARE SØRENSENs meget uddybende artikel (Jyllandsposten 28.06.14 ) og anbefaler at læse hele artiklen. Il også med at høre også journalist Martin Krasniks interview med Choudary i Deadline og terrorforsker Magnus Ranstorps efterfølgende analyse. Ud fra nedenstående og af Krasniks interview fremgår det, at denne radikale islamist – ligesom de øvrige – lever i en helt anden kosmologi end moderne vesterlændinge. Dialog med radikale islamister som Choudary, der ikke ønsker frihed for individet, er helt udenfor rækkevidde.

Ifølge den svenske terrorforsker Magnus Ranstorp, Forsvarshögskolan i Stockholm, er det sandsynligt, at Anjem Choudary har givet den egentlige ledelse til personer fra salafistgruppen Kaldet til Islam [i Danmark]. Ud over at have gjort sig bemærket med ekstreme videoer på internettet og demonstrationer mod f. eks. muslimers deltagelse i valghandlinger, er gruppen i disse måneder mest kendt for, at flere fra gruppen er rejst til Syrien, hvor de har fungeret som hellige krigere for bl. a. al-Nusrah-fronten, der knyttes sammen med al-Qaeda og gruppen Isil, der i øjeblikket er i gang med en voldsom offensiv i Irak. Isil er udsprunget af al-Qaedas irakiske gren, men gruppen er raget uklar med al-Qaeda, fordi Isil er for ekstrem.

(…)i Choudarys hjemland, Storbritannien, har Choudary i flere år været en torn i øjet på myndighederne, og flere gange er hans organisationer blevet ulovliggjort med henvisning til den britiske terrorlovgivning. Hver gang har han dog formået at etablere nye organisationer.

I en rapport fra 2013 stempler den britiske organisation Hope not Hate, der overvåger yderligtgående højreekstremister og islamister, Choudary og hans folk for at være den enkeltorganisation, der har sendt flest unge mænd fra Europa til kamp i Syrien. Rekrutteringsnetværket skulle have ansvaret for mellem 200 og 300 Syrien-farere. Samtidig vurderes det, at Anjem Choudary har eller har haft kontakt til mindst 70 personer, som er blevet dømt for terrorisme eller terrorrelaterede lovovertrædelser, eller som har deltaget aktivt i selvmordsangreb.

»Hele hans opskrift handler om konfrontation. Han går efter vores fælles værdier – som demokrati og menneskerettigheder – og han elsker at give interviews og udtale sig provokerende.Han ved præcist, hvad han kan sige, så han ikke overtræder lovgivningen, men samtidig skaber mest rav i gaden. Og hvis de bare vil provokere, så er mit bud, at man skal ignorere dem, gøre grin med dem og vide, at efterretningstjenesterne holder øje med dem,« siger Magnus Ranstorp.

Der findes tilsvarende netværk, f. eks. islam4norge i Norge og islam4nl i Holland.I Storbritannien blev Anjem Choudarys islam4uk forbudt med henvisning til terrorlovene i 2010.

(…) Anjem Choudary er uddannet jurist, og han kom frem i Storbritannien som andenmand i organisationen al-Muhajiroun, der i 1990′ erne og 00′ erne organiserede flere demonstrationer i London. Førstemanden i al-Muhajiroun var prædikanten Omar Bakri, der i dag har indrejseforbud i Storbritannien.

Efter den 11. september hyldede organisationen de 19 terrorister, der deltog direkte i aktionen (…) I hans organisationer har bl. a. været de terrorister, der blev anholdt for at konstruere bomber i colaflasker, der skulle medbringes på fly over Atlanterhavet (…)

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Krig / Sikkerhed, Organisationer, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.