De sorte ællinger

Apropos  TV – dokumentaren ‘Den sorte svane’ 

“jeg har selv oplevet svindel længere nede i geledderne”
juli 5, 2024   Den korte Avis
 
Kirsten Damgaard, indvandrerlærer og uddannelsesvejleder  cand.pæd.psych.
De fleste danskere har set eller hørt om TV-dokumentaren Den Sorte Svane. Der er også en del svindel længere nede i geledderne, som salg af gammelt slik, for små dæk på taxa’er, kusinen fra hjemlandet der fik abort på et dansk sygesikringsbevis, fradrag for afdøde forældre osv. som mange har hørt om. Ligesom med gummi-bådene over Middelhavet for at mase sig ind i andre folks lande, er der nogle indvandrere, der på et mere hverdagsagtigt plan misbruger danske institutioner. Det er også det, der kaldes Herrefolksmentalitet.

Her er nogle af mine oplevelser fra integrationsbranchen:

Proforma ægteskab
Et proforma ægteskab midt i 1990’erne åbnede døren for en stor marrokansk familie. Begge forældre er analfabeter og har intet at tilbyde et dansk arbejdsmarked, så trods det generelle danske indvandrerstop i 1973  måtte  denne kommune nu forsørge 8-10 nye indvandrere, hvoraf en er multihandicappet. Socialchefen i kommunen har overfor en lokalpolitiker indrømmet, at manden ikke havde forsørgelsesgrundlaget i orden, da han efter skilsmissen fra den danske kvinde familiesammenførte sin egentlige kone og børnene.

Ødelæg fællesejet
For mange traditionelt indstillede muslimer er det blot at høre om en levevis  eller en moral, som de selv finder forkastelig, en stor vanskelighed. Deres sandhedsbegreb er nemlig  af en sådan beskaffenhed, at beretninger om det forkerte eller det forkastelige end ikke bør finde sted. Ej heller bør nogen læse noget der strider mod eget livssyn. Derfor har jeg stoppet kursister i at ødelægge bøger – især om sex –  på biblioteker.

To personer på samme sundhedskort
Folk beder en anden person om at møde op for sig hos det offentlige og medbringende forkert identifikation. Den slags fup har indvandrere gennem årene indviet mig i, at de lavede ved aflæggelse af fx køreprøver og blodprøver i faderskabssager. Jeg har også oplevet det som uddannelses- og erhvervsvejleder, når jobcentret forsøgte at aktivere.

Spejderbror her er min hånd                                                                                    Spejderbevægelsen er pr. definition international og har siden 1970’erne forsøgt at få muslimer med i arbejdet. Men her i Danmark, viste det sig at muslimer hver gang foretrækker ikke at integrere sig med øvrige nationaliteter. Ligeså man har måttet lukke nogle grupper, for deres ”spejd” viste sig at være dække for islamistisk indoktrinering.

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Damgaard, Kirsten, Personlige beretninger, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.