Islamisk graffiti på kirke

 I Wien ligger Antonskirken I bydelen Favoriten. Dens mure er blevet vandaliseret af  islamistisk graffiti  som ”Frygt Allah”, ”Islam vil sejre med eller uden dig” og ”Religion over det verdslige liv”

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog ,  Medlem af Forum og Islamforskere

Tolerant eller naiv
Præst Matthias Felber viser den anden kind til:
”Det kan meget vel være, at folk netop udvælger den slags mure til deres budskaber, fordi de ellers ikke bliver hørt eller set,” siger Matthias Felber til den østrigske tv-kanal ORF.
Andre medarbejdere i kirken har sagt til det østrigske magasin Profil, at de er glade for, at unge i det hele taget har en tro, som de giver udtryk for.
Regler for kommunikation
En ting er at få sit budskab ud. Det kan enhver gøre på de sociale medier, ved en lovlig demonstration eller ved heldig optagelse i andres medier. Noget andet er om folk forstår ens budskab, altså  fatter dets indhold. Noget helt tredje er om modtageren er enig. Hærværk er umoden opførsel i vestlig psykologi.
Allah er større i kirken
Antonskirken blev åbnet i år 1902. Dengang levede der 100.000 kristne i Wiens bydel Favoriten, men i dag har området cirka 220.000 borgere, hvoraf de fleste har indvandrerbaggrund, og nu udgør de kristne et mindretal på cirka 45.000 personer.
Der var også en agressiv  islamistisk episode for fire år siden, hvor omkring 50 unge muslimer stormede bygningen, mens de råbte ”Alluha Akbar”. Efter stormen på kirken valgte andre muslimer i området at danne en menneskekæde omkring kirken, for på den måde at vise deres solidaritet med de kristne.
Den bløde islamisering
Jeg hørte for nogle år siden under et besøg i Hamad bin Khalifa Civilisation Center i Rovsinggade København – en den største sunni moske i DK –  med fitness center, ungdomsklub  osv. Moskeen aspirerer til at blive Nordens al Hambra, forstået som et ledende center for islamisk indflydelse på samfundslivet i de nordiske lande. Det er en  islamiseringens bløde veje: tilbyd de unge mænd gratis klubfaciliteter i moskeerne, gerne noget der understøtter en kampklar krop.
Islam er menneskeskabt

Kulturforskeren historiker  Michael Jalving analyserede i 2008 :

“Islam er ingen naturkatastrofe, men skabt af mennesker, og modstanden må derfor også komme fra mennesker. Henryk Broder *er et af disse eksemplariske væsener, en modstandslomme på to ben, med to arme og ét tastatur, og han fortæller os, at islam dybest set bunder i ære, krænket mandsære. Dvs. i en særlig ethos, der sætter sig igennem som islamisk machismo. Når islam beskrives som en trussel, må man således præcisere, at islam egentlig ikke udgør en trussel som religion – jeg havde nær sagt: Havde islam dog bare været en religion…
Næ, problemet er, at islam er meget mere end en religion. Islam er et fundament for især unge mænds identitet. Islam bliver i mødet med den brogede virkelighed til noget eksistentielt maskulint, ja, til en mandlig livspolitik, og det er som sådan, at den brænder biler af i byerne, begår “æresdrab” (som om der er noget som helst ærefuldt ved at slå sin søster ihjel), forsvarer hensynsløs klanadfærd eller kræver særrettigheder og beskyttelse mod “blasfemi” og “religionskrænkelse””.                                                                                   Men Allahs svende i Wien holder sig ikke tilbage. Muslimer og ikke-muslimer er ikke  og skal ikke være ligeværdige i islamisk optik.

* en polsk-tysk politisk journalist og forfatter.

kilder: Heidi Dachs: Kritik: Østrigere lukker øjnene for islamisk graffiti på kirke.13.06.24  Kristeligt Dagblad.
Michael Jalving : Ærens Mark  29.09. 2008

For mere om muslimsk herredømme teori  – søg under doktrin eller menneskesyn.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.