Idéhistorie – ikke kristendom

I visse politiske partier, er der nu, som så mange gange tidligere i siden 1950’erne, et ønske om at slå civilregistreringen sammen med folkeregisteret i kommunerne.

Meningsdannere og kommentatorer bekymrer sig derfor om hvorvidt en reel adskillelse af stat og kirke – politisk såvel som økonomisk – vil medføre  politisering af  den protestantiske kirke eller faldende medlemstal.

Anders Stjernholm,   uddrag  :

“Civilregistreringen bør indlysende være et kommunalt anliggende, kirkeskatten bør ikke eksistere, anerkendelse og understøttelse af frikirker og moskéer er en uskik, og folkeskolen bør undervise i idehistorie – ikke kristendom. 

…[Derfor] passer det ingenlunde overens med liberale principper, at staten med både penge og juridiske privilegier blander sig i, hvad befolkningen skal tænke og tro om guder og åndeverdenen.

…Religion og livssyn er om noget et område, hvor det liberale standpunkt må være klokkeklart: Det er op til borgerne selv.

 

…Men et faldende medlemstal er positivt for ligestillingen i samfundet. Og hvis kirken tager en drejning politisk, må det være dens egen sag, for det er vel ikke statens opgave at holde religionerne menneskeligt forsvarlige?”

 

kilde:Anders Stjernholm, forperson Ateistisk selskab:
Kære Liberal Alliance … vær liberale. Jyllands-Posten .02.05.24

Dette indlæg blev udgivet i Civilsamfundet, Religion / Ideologi, Stjernholm, Anders. Bogmærk permalinket.