Storbritannien i vildrede over tilvandrere

Brexit-regler har mod hensigten åbnet Storbritanniens døre 

Knap 1,2 millioner personer kom ind i landet, mens andre 557.000 rejste ud igen i 2022

En lille million tilvandrere kommer fra lande som Indien og Nigeria, som i forvejen fyldte godt op i statistikken. Nye lande er Zimbabwe, hvorfra antallet er tyve-doblet. Fra Usbekistan er antallet af immigranter hundreddoblet.

Der kom 172.000 på humanitært ophold fra Ukraine og under en særordning for den tidligere britiske kronkoloni Hong Kong.

En af tankerne bag Brexit var netop at sætte en prop i indvandringen, fordi det betød afslutningen på arbejdskraftens frie bevægelighed. Den del er lykkedes. Døren er således effektivt smækket i særligt for ufaglærte arbejdere fra Østeuropa og andre EU-lande, som var villige til at tage de lavtlønnede job.

Efter Brexit blev reglerne for indvandring i stedet erstattet af et pointbaseret system i 2020 ( som i Australien ). Der gælder krav til engelskkundskaber og uddannelse, samt at man har et job på hånden. Kravet er en årsløn på 25.600 pund.

kilde : Bjarne  Nørum: Rekordindvandring strider mod Bexit-løfter.                          Kristeligt Dagblad     26.05.23

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Demografi, Indien/indere, Migranter, Politik / Lovgivning, seneste, Storbritannien. Bogmærk permalinket.