Albanere dyrke cannabis i UK og Spanien

Våben, prostitution, narko – you name it

“»Albanske bander står for en meget stor del af den meget skadelige og organiserede kriminalitet, som bliver begået i Storbritannien. Uanset hvilken slags kriminalitet man betragter som den værste, narkosmugling, menneskesmugling, våben eller prostitution,« har Dan O’Mahoney  indenrigsministeriets Clandestine Channel Threat Commander  udtalt til en parlamentarisk kommission, der overvåger indenrigsministeriets arbejde.”

sammenstykket af Kirsten Damgaard

Bandekrig, mord og afstumpethed

Efter 2013 hvor socialisterne kom til magten i Albanien, gik det  ikke længere godt med at bestikke sig til lukkede øjne hos politi og myndigheder. Efter blodige lokale kampe i Albanien om markedsandele  begyndte lokale bander i cannabis-produktionen derfor at flytte farmene nærmere på kundekredsen i Storbritannien og Spanien. Med  pålidelige “fætre” i hele forsyningskæden.

Asylsystemet bruges som adgangsvej

Albanere har visumfri indrejse i EU, og kan opholde sig legalt i EU i tre måneder. Alligevel er 12.00o illegale albanske migranter  i år*  blev opdaget ved ankomsten over Den Engelske Kanal.

“Det er som en feber, genereret af TikTok-videoer, som viser, at det er den smalleste sag at komme til Storbritannien, hvis man har de 4.500 britiske pund, omkring 40.000 kroner, turen koster. I prisen er inkluderet nummeret på en sagfører i Storbritannien, der er specialiseret i asylsager. Hvis man ikke har pengene, kan man låne af banderne og betale af på gælden i cannabisfarmene.”

Falske papirer

Fire trykkerier til falske dokumenter blev ligeledes opdaget i Kosovo i marts 2021. Fx blev der anvendt falske franske identitetspapirer til at få albanere ind i UK fra Irland, Portugal og Spanien.

I juni 2021 fandt de spanske myndigheder finansielle dokumenter, falske dokumenter, stoffer og kontanter ved en razzia mod albanere.

I juli 2021 blev 18 medlemmer af en kriminel bande arresteret i Spanien for at smugle over 400 albanere ind i USA og UK.

 

kilder:

*Morten Beiter: Når der kommer en båd med albanere. Weekendavisen 3. nov. 2022.

SchengenVisaInfo.com reports.

Europol.

se endvidere:

https://nyheder.tv2.dk/krimi/2008-04-04-albanere-er-europas-haardeste-kriminelle

https://www.tv2lorry.dk/koebenhavn/anklage-albaner-i-kastrup-brugte-kryptomobiler-og-hemmelige-rum-i-stoerste-narkosag-nogensinde

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Albanere, Bander, seneste, Storbritannien. Bogmærk permalinket.