Bådflygtninge afvises i Italien

Den italienske regering vil ikke længere tage imod migranter og potentielle flygtninge fra især Afrika og Mellemøsten, som humanitære organisationer redder på Middelhavet

”Det er indlysende, at Frankrig straks må annullere aftalen om at overtage 3500 flygtninge fra Italien og opfordre alle de andre lande i den europæiske omfordelingsmekanisme, især Tyskland, til at gøre det samme,” udtalte  Gérald Darmanin, Frankrigs indenrigsminister på et pressemøde.

Den italienske regering citerer en ikke-offentliggjort rapport fra Frontex fra 2021 som bevis for, at ngo’ernes tilstedeværelse på Middelhavet får migranterne til at sætte livet på spil og dermed undergraver EU-landenes evne til at beskytte de ydre grænser.
Forskellige italienske regeringer har gennem årene desuden påstået, at ngo’erne koordinerer deres operationer med menneskesmuglere i Libyen. Men trods en omfattende efterforskningsindsats og adskillige retssager mod ngo’erne er det aldrig lykkedes at føre bevis for, at de humanitære organisationer står i ledtog med kriminelle netværk i Libyen.

Ovenstående er uddrag fra

Mads Frese: Italien og Frankrig i strid om bådflygtninge.   Kristeligt Dagblad .18. november 2022

Dette indlæg blev udgivet i Afrikanere, Arabere, EU, Flygtninge, Politik / Lovgivning. Bogmærk permalinket.