Politisk deltagelse

Grøn som i muslim

Frie Grønne vandt i ghettoerne

af Kirsten Damgaard, kulturpsykolog

Stemmeprocent ved valget den 1. november 2022

Vollsmose  63,11%    største parti Frie Grønne 28%

Tingbjerg    60,65%    største parti Frie Grønne 26,3%

Gellerup     62,79%    største parti Frie Grønne 21,4%

I alle disse ghetto-områder er valgdeltagelsen gået ned. Ved valget i 2019 var deltagelsen lidt højere end i 2015. Det kan skyldes at i 2019 var en del indvandrere på tæerne overfor  partiet Stram Kurs ( Rasmus Paludan ),der stod for udvisninger og 0 indvandring fra muslimske lande. Dengang lød det i indvandrerkredse “Yalla stem ! Eller bliv stemt hjem”. Frie Grønne har muligvis også lukreret på den bevidste signalværdi i farven grøn, der i mange muslimske lande indgår i deres flag og symboliserer fred, velstand, frugtbarhed m.m.. Kvindelige politikere og influencere i MENAPT lande vil derfor ofte klæde sig i grønt ved offentlig optræden. Det er ikke for meget at sige, at grøn symboliserer islam/muslimsk, og den platform har partileder Sikander Siddique desuden selv præsenteret som sin.

Det er et faktum at indvandrere ofte er beskæftiget i det private erhvervsliv hvor mange er selverhvervende ( taxi, chaufører, rengøring, kiosk, grønthandlere, restauranter)  men de bor hovedsageligt i socialt boligbyggeri, har flere børn og ønsker familiesammenføring også for følgende generationer. Derfor stemmer de rødt og ikke Konservativt. Investeringer gøres ofte i oprindelseslandet. Grænsekontrollen har i år hapset mange med store kontantbeløb på vej til Tyrkiet, det er dog uvist hvad pengene  skulle bruges til. PET er opmærksom på terrorstøtte.


Tallene er hentet hos Jyllands-Posten 4.nov. 2022

Dette indlæg blev udgivet i Politik / Lovgivning, Religion / Ideologi, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.