Kriminelle unge på permanent ophold

 

Permanent ophold er meget eftertragtet og kan opnås, hvis en række betingelser er opfyldt. Blandt dem en straffeattest uden ubetingede fængselsdomme. OBS at de nedenstående tal ikke nævner, hvor mange kriminelle unge, der ikke har opnået/søgt permanent ophold.

Permanent ophold er en trædesten til dansk statsborgerskab.

Blandt unge fra de traditionelle flygtningeproducerende lande har  en gruppe på over knap fire tusinde begået kriminalitet op til flere gange, efter at de havde fået permanent opholdstilladelse i perioden 2010- 2015.

Det frem går af et svar fra udlændinge- og integrationsminister Kaare Dybvad Bek (S) til Det Konservative Folkepartis udlændinge- og integrationsordfører, Marcus Knuth.

 

Hele gruppen omfatter i alt 5.666 personer, og af dem er hver femte eller i alt 1.120 unge i alderen 18 – 23 år blevet dømt for kriminalitet op til flere gange, efter at de havde fået permanent opholdstilladelse.

 

Tyrkerne: Ud af i alt 1.435 unge tyrkere med opnået permanent opholdstilladelse er de 293 eller hver femte blevet dømt for ikke færre end 800 kriminelle forhold. Det svarer i gennemsnit til lidt under tre forhold per person.

 

Irakerne: Ud af i alt 795 irakiske unge med opnået permanent opholdstilladelse er 214 eller i alt hele 27 procent blevet dømt for i alt 613 kriminelle forhold.

 

Somalierne: Ud af i alt 271 somaliske unge med opnået permanent opholdstilladelse er lidt mere ned hver fjerde eller i alt 71 blevet dømt for ikke færre end 249 kriminelle forhold.

 

Afghanerne: Ud af i alt 573 afghanske unge med opnået permanent opholdstilladelse er hver femte eller i alt 107 blevet dømt for 226 kriminelle forhold.

 

Pakistanerne: Ud af i alt 186 pakistanske unge med opnået permanent opholdstilladelse er 48 eller lidt mere end hver fjerde blevet dømt for 112 kriminelle forhold.

 

Dertil kommer en gruppe såkaldt ”Øvrige”, der består af 2.406 unge med opnået permanent opholdstilladelse, og hvor 387 er blevet dømt for i alt 972 kriminelle forhold.

uddrag fra Poul Erik Andersen: Danmark til grin: En femtedel af alle ikke-vestlige unge har ’takket’ for permanent ophold med at begå kriminalitet op til flere gange

Juni 22, 2022   Den korte Avis

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, seneste, Statistik. Bogmærk permalinket.