Pakistansk menneskesyn

”Det er muligt at opdrive andengenerations indvandrere som ikke stikker dørmanden ned eller pønser på at skære hovedet af Rushdie. De findes faktisk til overflod på min skole og dem der ikke tror det, kan bare komme ud og se efter”, lyder opfordringen i telefonen fra Lars Bjørner, der er skoleinspektør på Matthæusgades skole.

Således tager journalist Anne Libak ud til skolen, og skriver en artikel om mødet med eleverne. Elevernes udtalelser overrumbler skoleinspektøren.

Han har udvalgt tre danske og tre pakistanske elever fra 7,8, og 9.klasse, som journalisten skal interviewe. Jeg vil anbefale at læse hele interviewet. Det er kosteligt. Fx er pakistanerne overbeviste om, at de fleste indvandrerdrenge (tyrkere, pakistanere, marokkanere) stjæler i butikkerne for at vise sig for hinanden. Her kommer en smagsprøve på opfattelsen af  frihedsbegrebet.

” Det er Sabba som lægger for, da jeg spørger om der er nogle af dem som gerne ville myrde Rushdie. ”Ja, hvis jeg nu var lidt ældre, og hvis jeg nu havde en masse våben, og hvis han ikke stod for langt væk, så vil jeg gerne slå ham ihjel bekræfter Sabba.”

”Det ville jeg også falder Nazaqat ind men det er jo ret svært med våbnene, så måske må man nøjes med at tæske ham”.

Shahbaz bekræfter spagt, at han er enig med de andre.”

Anna Libak: Ville du også myrde Lennie?  05.12.1996  Weekendavisen

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Filosofi/ Etik, Libak, Anna, pakistanere, Terror. Bogmærk permalinket.