Flygtninges ressourcer

Psykolog Jens Christian Bundgaard  der følger aktivt og praktisk med i modtagelsen af gæster fra Ukraine skriver:

     lille uddrag 

“Ofte – fordi der er nogle kæpheste, der skal rides – omtales og sammenlignes ukrainere med syriske flygtninge. Det er totalt afsporet. Indtil videre (før vi modtager flygtninge fra Mariupol- og Donbas-området), er det mere retvisende at sammenligne med østrigere eller svenskere. Vi deler alle de grundlæggende værdier. Ingen ændring af badeforhold, ingen forbud mod at servere frikadeller. Smartphones, laptops, sociale medier m.v. er redskaber for dem som for os. Kun taknemmelighed og den største hjælpsomhed.”

“Traumatisering er en anden stor kæphest. Fælles for denne og øvrige flygtningesituationer er, at det er dem med økonomiske og menneskelige ressourcer, der flygter først. De, jeg kender, flygtede først til det vestlige Ukraine eller opholdt sig tre uger i Ungarn. Bekymringer – men ingen traumer.”

12/04/2022   Jyllandsposten
Jens Christian Bundgaard fhv. direktør, psykolog, Viby J

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, seneste, Ukrainere. Bogmærk permalinket.