EU og asylpolitik

Libe-udvalget skal holde øje med respekten for de individuelle rettigheder i EU.

Høring i parlamentet 12.01.22 hvor Tesfaye skal forsvare dansk politik med at søge at sende udviste fanger til Kosovo og oprette et asyl-ansøgningscenter i Afrika, foruden inddragelse af opholdstilladelser til syrere fra området omkring Damaskus handler om “hvor langt det enkelte EU-land kan stramme asylpolitikken uden at komme i karambolage med både internationale menneskerettighedskonventioner såvel som forpligtelserne over for andre EU-lande.

Kritikken af Danmark kommer især fra EU-Parlamentet, men i Det Europæiske Råd, hvor regeringerne sidder, er der mange, der støtter den danske linje,” siger Christel Schaldemose (S).

I både Holland og Tyskland har domstole omstødt afgørelser om at sende syriske flygtninge tilbage til Danmark i henhold til EU-reglerne i den såkaldte Dublin-forordning, der fastslår, at flygtninge ikke kan søge asyl i mere end ét EU-land. I Holland skal landets højesteret tage stilling til en sådan sag (…)”.

Så mange syrere er rejst til andre EU-lande

 96 syrere er oprettet med en sag i Hjemrejsestyrelsen, efter at deres opholdstilladelse er blevet inddraget eller ikke forlænget. 9 personer er registreret som udrejst. 43 personer er registreret som efterlyste.

Mindst 400 syrere har forladt Danmark og opholder sig nu i Holland, Belgien, Tyskland og Sverige.

Kilde: Lighthouse Reports og Svar til Folketinget den 17. december 2021

kilde: Birthe Pedersen
Korrespondent, Frankrig   Kristeligt Dagblad 12.01.22

Dette indlæg blev udgivet i Flygtninge, Menneskerettigheder, Politik / Lovgivning, seneste, syrere. Bogmærk permalinket.