Status på integration

Det er danskerne der er mest inkluderende overfor andre kulturer

Det er især kvinder fra MENAPT-landene (Mellemøsten, Nordafrika, Pakistan og Tyrkiet), der er opvokset i Danmark, som ønsker religiøse særhensyn i det offentlige.

For disse kvinder gælder det at:

56 procent er enige i, at offentligt ansatte skal have lov til at bede i arbejdstiden.

79 procent er enige i, at offentlige institutioner skal acceptere forskellige religiøse spiseregler i madordninger, for eksempel på plejehjem, i dagsinstitutioner og skolekantiner.

41 procent er enige i, at arbejdsløse skal kunne afvise et tilbud om job ud fra egen religiøs overbevisning, uden at det har konsekvenser for dem

For både mænd og kvinder gælder det at :

  • Godt hver tredje af de 30+-årige med oprindelse i MENAPT, synes ikke, at det er i orden, at deres datter får en kæreste med en anden religiøs overbevisning end sin egen. Det samme gælder for hver ottende af de 30+-årige med dansk oprindelse og hver syvende blandt de 30+ årige med oprindelse i de øvrige ikke-vestlige lande.
  •  Godt halvdelen af de 30+-årige med oprindelse i MENAPT, synes ikke, at det er i orden, at deres datter har sex før ægteskab. Det samme gælder for 2 pct. af de 30+-årige med dansk oprindelse og 17 pct. af de 30+-årige med oprindelse i de øvrige ikke-vestlige lande.

Læs mere udførligt her   https://integrationsbarometer.dk/tal-og-analyser/filer-tal-og-analyser/arkiv/Notat1religisitetogholdningertilensbrnsvalg.pdf

og hos Integrationsministeriet. Større artikel i Kristeligt Dagblad o7.01.22

Tilføjelse 08.12.22:

Integrationsminister Matttias Tesfaye : “Og så vil vi nedsætte en kommission for piger og kvinders frihed og rettigheder, der skal se på, hvordan fællesskabet sikrer, at den frihed og de rettigheder, som de fleste i Danmark tager for givet, også gælder for de piger og kvinder, der har sværest ved at tage kampen. De skal ikke stå alene. (…)

 

Vi skal være bevidste om, at der også er brug for en kulturændring i nogle familier og miljøer, som skal indse, at i Danmark bestemmer unge mennesker selv over deres liv. Den kulturændring tror jeg kun, vi kan opnå, hvis vi taler højt og åbent om problemerne. Ingen unge kvinder eller mænd skal være i tvivl om, at vi som samfund bakker dem op og vil hjælpe dem, hvis de forsøger at slippe fri fra det usynlige fængsel, de lever i.”   ( Jyllands-Posten  29.12.22)

Kirsten Damgaard, psykolog & indvandrerlærer : I mine mange år i integrationsbranchen har jeg også oplevet, at flere mænd har berettet, at de er blevet tvangsgift. En fik fx en debil kusine, og efterfølgende børn med nedsat IQ.

Dette indlæg blev udgivet i Køn, Psykologi, Religion / Ideologi, seneste. Bogmærk permalinket.