Far og datter importerer ægtefæller

Kolonist eller dansk?

Kübra Sahans far kom til Danmark fra Tyrkiet, da han var tre år, og giftede sig senere med hendes mor, der rejste til fra Tyrkiet. Kübra Sahan blev derfor tyrkisk statsborger, da hun blev født i Hørsholm. Siden har hun gået i skole i Kokkedal, VUC i Lyngby og er uddannet pædagog og arbejder i vuggestuen i et børnehus i Holte.

Kübra bærer et tæt omsluttet stort beige tørklæde, der dækker hals og hoved.

Hendes mand kommer fra Nordmakedonien. Deres barn kan ikke foreløbig blive dansk statsborger gennem ham

 
Som 28-årig har hun stadig midlertidig opholdstilladelse i Danmark, hvor hun er født og opvokset. Hun mangler at opfylde kravet om at have haft fuldtidsarbejde i 3,5 ud af 4 år for at få permanent opholdstilladelse.
Først næste efterår har hun arbejdet længe nok som pædagog til at opfylde kravet.Får hun permanent opholdstilladelse til den tid, kan der let gå yderligere tre år eller mere med at blive dansk statsborger på grund af regler om ventetid og indfødsretsprøven.

https://www.dr.dk/nyheder/indland/mor-og-datter-er-begge-foedt-og-opvokset-i-danmark-men-er-ikke-danske-statsborgere

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Demografi, seneste, Tyrkere. Bogmærk permalinket.