Vold importeres

Etniske grupper  er særdeles aktive

Lysten til salg af hash, hårde stoffer og afpresning samler en bande

Medlemmet har altså i forvejen truffet et bevidst valg om, at hans moral, tillader ham at  udøve kriminalitet og vold 

Følgende uddrag er fra et lille hæfte De udsatte, Forlaget Solidaritet 2018,  af Søren Vestergaard  Jensen. Han er bl.a.  socialrådgiver på Nørrebro.

“Krig og fred i bandekonflikten efter et efterår med adskillige skudepisoder, mange ramte og tre dræbte i den københavnske bandekonflikt er der nu våbenhvile. Men trods våbenhvilen fortsætter de kriminelle aktiviteter ufortrødent. Bandeaktiviteter og konflikter handler om at opdele landet i “zoner” med henblik på især salg af stoffer.

Udenlandske bander forsøger at intervenere i den danske virkelighed på denne front. Etniske mindretalsgrupper  er særdeles aktive, og en bande som Loyal To Familia (LTF) er for øjeblikket ved at blive landets største [ banden er opløst ved dom i Højesteret sommer 2021.red] den har hidtil været fokuseret på Sjælland og ikke mindst hovedstaden. Ekspansion til Jylland – Aarhus og forsøg i Fredericia er foregået siden sommeren. Endvidere har LTF etableret sig i Sverige i byerne Helsingborg og Malmø.

Den aktuelle konflikt, hvor der nu er våbenhviler mellem Loyal To Familia centreret omkring Blågårds plads i København, og banden Brothas omkring Mjølnerparken. Sidstnævnte støttes af mindre grupperinger længere ude i det københavnske nordvestkvarterer.

Der eksisterer i Danmark i en række bander derudover.En aktuel konflikt er under opsejling mellem Bandidos og Satudarah. Sidstnævnte er hollandsk baseret med etniske rødder til indvandrere fra Indonesien, en tidligere hollandsk koloni.

Banderne laver egne regler i bykvarterer som andre skal respektere. Modsat tidligere fremtræder de nu ofte med synlige uniformering.Fra 2013 frem til i dag opruster LTF og rekrutterer bevidst. Mange medlemmer er en forudsætning for at vinde frem og fortrænge konkurrenterne. Soldater er der brug for. Mange unge, der tiltrækkes bandementaliteten, “shopper” rundt mellem forskellige bander. Derfor er LTF meget aktive aktuelt med netop rekruttering til deres bande.

Hvad samler bander? Kriminalitet i form af salg af hash hårde stoffer afpresning med videre. Endvidere hersker der i omtalte bandekrig et kodeks om, at alt skal hævnes, så når en bande angriber, føler den angrebne part sig forpligtet til at svare igen.(s.35-36)

***

Inger-Lise Lien i Norge forsker i bl.a. pakistansk bandeaktivitet.

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Civilsamfundet, pakistanere, Psykologi, seneste, Vestergaard Jensen. Bogmærk permalinket.