Rocker og bander med avanceret kriminalitet

Mere organiseret og avanceret vurderer Skattestyrelsen om banders og rockeres økonomiske kriminalitet

Se mere om organiseringen i Søren Vestergaard J. indlæg herunder.

Al-Capone metoden bragte 184,2 mio. kr. mere i skatteindtægter i 2020
Myndighederne ser en tendens til mere avancerede former for svig gennem fiktive virksomheder og brug af stråmænd, og i visse tilfælde gennemføres den organiserede svig ved hjælp af professionel rådgivning.

Det oplyser Skattestyrelsen i et ministersvar til SF’s retsordfører, Karina Lorentzen.

Resultaterne af det såkaldte Al Capone-samarbejde rettet mod rockere og bandemedlemmer var markant dårligere i 2020 end året før. Samarbejdet gå bl.a. ud på at sammenholde materielt forbrug og livsstil (ejendom, biler, ferier) med angivet indtægt.

Rigspolitiet vurderer, at »færre personer med tilknytning til bandemiljøet i dag modtager sociale ydelser sammenlignet med antallet i starten af den formaliserede Al Capone-indsats«.

Al Capone-samarbejdet udgør en mindre del af Skattestyrelsens samlede indsats på rocker- og bandeområdet. Indsatsen førte i 2020 til indkomstregulering af kontrollerede personer for knap 4,9 mio. kr. mod knap 6,1 mio. kr. året før. Ud over Al Capone-samarbejdet gav Skattestyrelsens øvrige indsats over for rockere og bander et skatteprovenu på 184,2 mio. kr. i 2020 mod 171,4 mio. kr. året før, oplyser styrelsen.

Kilde : Morten Pihl  , Jyllands-Posten  09.11.21

 

***

Søren Vestergaard Jensen : De udsatte. Solidaritet 2018:

(Søren Vestergaard  Jensen er socialrådgiver  bl.a. på Nørrebro)

“Langt de fleste unge, der rekrutteres til bander, og unge, der søger ind i islamistiske kredse, kommer fra de såkaldte udsatte boligområder. De områder, regeringen betegner som parallelsamfund(…). Kriminaliteten falder stærkere i disse områder end andre steder men er for unge stadig 2,5 gange end for andre unge”.  (s.48)

 

Etniske mindretalsgrupper  er særdeles aktive

“Krig og fred i bandekonflikten efter et efterår med adskillige skudepisoder, mange ramte og tre dræbte i den københavnske bandekonflikt er der nu våbenhvile. Men trods våbenhvilen fortsætter de kriminelle aktiviteter ufortrødent. Bandeaktiviteter og konflikter handler om at opdele landet i “zoner” med henblik på især salg af stoffer.

Udenlandske bander forsøger at intervenere i den danske virkelighed på denne front. Etniske mindretalsgrupper  er særdeles aktive, og en bande som Loyal To Familia (LTF) er for øjeblikket ved at blive landets største [ banden er opløst ved dom i Højesteret sommer 2021.red] den har hidtil været fokuseret på Sjælland og ikke mindst hovedstaden. Ekspansion til Jylland – Aarhus og forsøg i Fredericia er foregået siden sommeren. Endvidere har LTF etableret sig i Sverige i byerne Helsingborg og Malmø.

Den aktuelle konflikt, hvor der nu er våbenhviler mellem Loyal To Familia centreret omkring Blågårds plads i København, og banden Brothas omkring Mjølnerparken. Sidstnævnte støttes af mindre grupperinger længere ude i det københavnske nordvestkvarterer.

Der eksisterer i Danmark i en række bander derudover.En aktuel konflikt er under opsejling mellem Bandidos og Satudarah. Sidstnævnte er hollandsk baseret med etniske rødder til indvandrere fra Indonesien, en tidligere hollandsk koloni.

Banderne laver egne regler i bykvarterer som andre skal respektere. Modsat tidligere fremtræder de nu ofte med synlige uniformering.Fra 2013 frem til i dag opruster LTF og rekrutterer bevidst. Mange medlemmer er en forudsætning for at vinde frem og fortrænge konkurrenterne. Soldater er der brug for. Mange unge, der tiltrækkes bandementaliteten, “shopper” rundt mellem forskellige bander. Derfor er LTF meget aktive aktuelt med netop rekruttering til deres bande.

Hvad samler bander? Kriminalitet i form af salg af hash hårde stoffer afpresning med videre. Endvidere hersker der i omtalte bandekrig et kodeks om, at alt skal hævnes, så når en bande angriber, føler den angrebne part sig forpligtet til at svare igen.(s.35-36)

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Bander, pakistanere, Velfærd / Offentlig økonomi, Vestergaard Jensen. Bogmærk permalinket.