Imams datter skriver bog

Ti kameler for Ameera

Romanen handler blandt andet om  religion og køn. Hvad vil du gerne fortælle ? Der er så mange ting jeg rigtig gerne vil fortælle med historien, men det vigtigste er nok at der skal være plads til mange flere samtaler, som jeg føler ,vi undgår, fordi de er ubehagelige. Det handler ikke om at belære hverken muslimer eller ikke muslimer – det handler bare om ikke at ignorer hvordan virkeligheden ser ud for mange unge mennesker, som kan føle, at de sidder fast mellem to kulturer.

I hvor høj grad identificerer du dig med hovedpersonen Ameera?                    Det gør jeg næsten slet ikke. Hun er meget anderledes end mig selv. Men Jeg kan identificere mig meget med mange af de overvejelser, hun gør sig, og de problemstillinger hun møder. Der er ikke et eneste af de scenarier jeg beskriver i bogen, som jeg ikke har set eller oplevet ude i den virkelige verden. Jeg identificerer mig meget med hendes kamp.

Bogen hedder Ti kameler for Ameera og forfatteren er Zahra Pedersen

Ovenstående er et uddrag af interview af Karoline Rysgaard Olesen i Lime juni/jul nr 210  2021.

Kirsten Damgaard, kulturpsykolog: Man kan så spille djævelens advokat og tilføje, at hvis ikke Zahra Pedersens far ( der er halvt-finsk og halvt dansk = “Reino fra Djursland” eller Abdul Wahid Pedersen) havde valgt at invitere islam ind i sit mentale liv her i Vesten – efter egne udtalelser efter megen søgning i andre religioner og ideologier –  og dertil har importeret en rettroende hustru fra Marokko til Danmark, så havde hans datter nok ikke oplevet de mange kampe mellem to kulturer. De kampe som dansk forskning beskriver som umulige valg mellem modstridende værdisystemer. Det som forfatteren beskriver som “sidden fast” mellem to kulturer, og som ud fra et udviklingspsykologisk perspektiv er ødelæggende for dannelsen af personligheden.                                                                             Se mere hos psykiater Kurt Charleman og undertegnede her på hjemmesiden.

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Kultursammenstød, Pedersen,Zahra, Personlige beretninger, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.