Den uhellige alliance

Religiøse sharia-love håndhæves af bander

En bestemt opførsel og en bestemt påklædning dikteres i mindst syv områder

“I flere områder ser vi, at fundamentalisterne får støtte af banderne. Folk bliver mere bange for ekstremisterne, når de bakkes op af bandemedlemmer. Det ser man for eksempel i Tingbjerg. Konsekvensen er, at folk ikke tør sætte sig op mod ekstremisterne, fordi de ved, at de så får tæsk af hårde kriminelle” fortæller administrerende direktør og integrationsrådgiver Mohammad Rafiq fra International Institute of Human Rights.

Et debatmøde om islamisme i Vollsmose Kulturhus endte  i 2013 i  uroligheder, da den tidligere imam Ahmed Akkari blev mødt med  verbale tilsvininger ,trusler og stenkast fra en stor gruppe bandemedlemmer i fra den berygtede Odense gruppering Black Army        (iført sorte jakker med bandens logo)

“Banden ankom sammen med en religiøs gruppe og med det ene formål at forsøge at kue mig som kritiker og forsvare den del islam, som mit foredrag ville advare mod. Det var meget voldsomt, og vi måtte efterfølgende eskorteres ud af området, siger Akkari om episoden, der endte med, at politiet anholdte to personer”.

 

Chef forRigspolitiets Nationale Efterforskningscenter (NEC), der overvåger bandeaktiviteten  Michael Ask udtaler ” Vi har efterretninger om, at nogle fra bandemiljøet begynder at vise tegn på en form for religiøs radikalisering, og det er en farlig cocktail, så det er noget, vi er opmærksomme på i samarbejde med PET. Vi kan dog ikke sige noget om, hvor udbredt eller organiseret sammenkoblingen mellem bandemedlemmer og de radikale miljøer er, men der har været nogle enkelte hændelser. Blandt andet i sommer, hvor kendte bandefolk mødte op ved en demonstration i København mod Israel”, siger  til Ekstra Bladet.

kilde:  Thomas Gösta Svensson, Kristian Kornø :Indvandrerbander bruges som sharia-tæskehold Ekstra Bladet   07.12.14

Artiklen nævner derudover at Daabas-bande bliver international

 

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Civilsamfundet, Organisationer, Psykologi, Religion / Ideologi. Bogmærk permalinket.