Dansk forskning om muslimer

Forskerne undlader at fortælle

.Ahmed Akkari  cand.pæd : »Forskerne får det til at lyde, som om alle er frigjorte. Det matcher ikke med billedet af, hvordan det egentlig fungerer. Tag ned til en eid-bøn efter ramadanen. Send reportere ud og se, hvor mange der er med til bønnen og mødes med andre muslimer. Det er en direkte kontakt med det religiøse felt. Det betyder ikke, at de lytter til hver eneste ting, imamen siger.« »Jeg er skuffet over den måde, forskerne udlægger tingene på. Enten ved de ikke mere, og det er farligt. Eller også er det, fordi de forsøger at nedtone problemerne.

Omvendt har jeg det sådan med de forskere, at jeg godt kan forstå, at de forsøger at nuancere billedet, fordi de mennesker, de skriver og taler med, har et så firkantet billede af islam og en lukket forestilling om, hvad en muslim er. Men jeg synes bare ikke, at forskerne gør Danmark eller muslimerne en tjeneste ved at undlade at fortælle, hvordan det hele foregår.« Hvorfor skulle forskerne dog dække over problemerne? »Enten er de konverteret og prøver at hjælpe islam lidt. Eller også er de bange for bølger af had, hvis folk finder ud af, hvor galt det står til. Så prøver de at glatte ud. En tredje mulighed er, at de ikke ved noget. Men det tror jeg ikke på.«.

ovenstående er et lille uddrag af

DEBATINTERVIEW: Ahmed Akkari: Integrationen af muslimer er en fiasko – og danske forskere lukker øjnene for problemerne. Troels Heeger   26. Oktober 2019  Berlingske

Dette indlæg blev udgivet i Akkari, Ahmed, Videnskabsteori. Bogmærk permalinket.