Migrantvåbnet

Litauen har ifølge Jyllands-Posten indført nødtilstand på grund af et stigende antal migranter fra lande som Syrien, Irak og Afghanistan. De kommer illegalt over grænsen fra Hviderusland (Belarusland), hvis diktator har truet med at åbne landets grænser for narko og migranter som en reaktion på, at Litauen har givet husly til modstandere af hans diktatur. Det er ifølge avisen det seneste eksempel på, at lande bruger ’migrantvåbnet’ ved EU’s ydre grænser. Det er også sket ved den marokkansk-spanske grænse ved Ceuta og ved grænsen mellem Tyrkiet og Grænkenland og forstærkes af, at et meget stort antal afviste asylansøgere ikke sendes ud af EU, men fortsat kan opholde sig i Europa.

(kilde Politiken morgen 09.07.21)

Dette indlæg blev udgivet i Arabere, Demografi, Flygtninge, Politik / Lovgivning, seneste, syrere. Bogmærk permalinket.