HF og gymnasier

Blot få arabere og somaliere på et gymnasium kan ændre den lokale kultur

At der nu  kommer tvang ind i fordelingen af gymnasiepladser hænger sammen med, at en række gymnasier er endt med at få meget høje andele af elever med indvandrerbaggrund. Det er et problem, der spiller ind i Dansk Folkepartis opbakning til aftalen: »Dermed sikrer vi, at gymnasiernes kultur ikke islamiseres«, siger undervisningsordfører Marie Krarup.

De skoler har vist sig at give problemer og bidrage til opdelingen af befolkningsgrupper i landet. Det aarhusianske gymnasium Langkær endte med at forsøge at samle de danske elever for at undgå, at de kom i mindretal i deres klasser. Målet var at undgå, at de forlod gymnasiet eller skolen og beslutningen blev da også godkendt af undervisningsministeren.

Alternativet blev beskrevet af en 2. g-elev, hvordan han endte med at gå glip af det typiske danske ungdomsliv, fordi han og andre blev underlagt religiøse regler for fester og vogntur. »Jeg er ikke længere mig selv, jeg er blot ‘danskeren’. Det resulterer i en følelse af fremmedhed, endda i mit eget land«, skrev han i Politiken. Einar Bang Therkildsen (gymnasieelev 2.g) 12. SEP. 2016 Politiken

 

” Der skal ikke ret mange til af de her unge, før et gymnasium får problemer.”
Jon Valdemar Andersen

*Jon Valdemar Andersen er  direktør i det private konsulentfirma Skoletryghed, der står bag rapporten fra Viby Gymnasium.

At det kan ende galt, når gymnasierne får problemer, blev illustreret for et år siden i Viby Gymnasium i Aarhus, der viste sig at have store problemer med konflikter og truende adfærd. Et mindretal af elever fra arabiske lande eller Somalia optrådte ifølge en rapport »udadreagerende og opfarende«. Det gik ifølge Jyllands-Posten så galt, at man måtte udsætte en fest, fordi det var svært at garantere for deltagernes sikkerhed på grund af truslerne.

Derfor måtte man hyre et firma* med ekspertise i konfliktløsning i nattelivet.

klip fra bl.a Politiken nyhedsbrev 11.06.21

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Arabere, Kultursammenstød, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.