Dansk mor , afrikansk søn

Børn importeres til  søgende voksne

Uddrag
Hvad er den største etiske udfordring, du selv har mødt?

Journalist Tine Gøtzsche : Mit livs største etiske udfordring var, da jeg som 35-årig besluttede mig for at blive mor, selvom jeg ikke havde en mand at få et barn med. Jeg blev hurtigt klar over, at det ikke føltes rigtigt for mig at blive gravid alene. Når nu mit ønske var at give min kærlighed til et barn, og der var et barn ude i verden, der kunne bruge den kærlighed, besluttede jeg mig for at adoptere.

Samtidig var jeg bevidst om de mange etiske spørgsmål, som adoption rejser. For er det overhovedet i orden, at vi flytter børn på tværs af kontinenter? Kan man tillade sig at tage et barn hjem, der så åbenlyst ser anderledes ud end majoriteten – og for hvis skyld? Efter grundige overvejelser landede jeg på, at kærlighed overvinder alt. Jeg hentede Jakob i Addis Ababa (hovedstaden i Etiopien, red.) i 2004.

Til ham har jeg forklaret det på den måde, at der var en lille dreng i ét land, som manglede en mor, og så var der en mor i et andet land, som manglede en søn, og at det derfor var helt fjollet ikke at lade de to mødes. Han var jo født, han var et virkeligt menneske i verden, og jeg kunne forhåbentligt tilbyde ham et kærligt hjem og en god familie. Det blev det åbenlyse rigtige valg for mig vel vidende, at det ene og alene var mit og ikke hans.

læs mere hos kilden:
Benedikte C. Rasmussen:
54-årige Tine Gøtzsche er foruden journalist også foredragsholder og forfatter. 5. marts 2021  Kristeligt dagblad

Dette indlæg blev udgivet i Adoption, Personlige beretninger, Psykologi. Bogmærk permalinket.