Venstre-islamisme

En del af forskningen på de franske universiteter ”bidrager til at banalisere islamistiske idéer”, hævder National Samlings talsmand, Laurent Jacobelli. 

Den franske minister for videregående uddannelser, Frédérique Vidal, har udløst en politisk storm med sit forslag om at iværksætte en undersøgelse af, hvorvidt den franske universitetsverden er gennemsynet af ”venstre-islamisme”.

Udtrykket dækker  over hele debatten om multikulturalismen og en form for berøringsangst, der i kritikernes øjne forhindrer venstrefløjen i at forholde sig kritisk til islam.

”Islamo-gauchisme,” som det lyder på fransk, er dermed i ministerens øjne den franske udgave af den såkaldte cancel -kultur, der sigter mod at forhindre synspunkter i at komme til udtryk, som ikke stemmer overens med bestemte opfattelser af køn og race.

kilde:

Birthe Pedersen ( korrespondent, Frankrig ):Fransk minister er under pres: Vil tjekke landets universiteter for ”venstre-islamisme” Kristeligt Dagblad    20. februar 2021

Dette indlæg blev udgivet i Frankrig, Kultursammenstød, Religion / Ideologi, seneste, Videnskabsteori. Bogmærk permalinket.