Gemte data?

 »Hvorfor er det så svært at få adgang til de her tal?                      Skyldes det mørklægning?«

Debattøren Ayaan Hirsi Ali vil gøre op med politisk korrekte statistikker, som ifølge hende dækker over sammenhængen mellem muslimsk indvandring og seksuel vold mod europæiske kvinder.

I sin nye debatbog Frit bytte anklager hun de europæiske myndigheder for at negligere sammenhængen mellem den fejlslagne integration af muslimske indvandrere og asylansøgere og stigningen i seksuelt relaterede overfald begået mod kvinder.
»Det viste sig, at selvom landene indsamler data om seksuel vold, registrerer de ikke gerningsmandens etnicitet eller religion,« fortæller Ayaan Hirsi Ali

»For det første: Hvorfor er det så svært at få adgang til de her tal? Skyldes det uvidenhed eller mørklægning? De institutioner, som er ansvarlige for at indsamle data, er tilbageholdende med at etablere en forbindelse mellem islam, immigration, integration og seksuel vold begået mod kvinder. Så fra starten er det politiseret.«

»I Norge har man set en kraftig stigning i den seksuelle vold mod kvinder, og det er tydeligvis forbundet med immigration. Ikke nødvendigvis dem, der kom i 2015, men folk der har været der længe og deres efterkommere. Hvad skete der med den rapport, som beskrev det problem? Den forsvandt. Jeg prøvede at ringe til dem og spørge, hvor den er. Det er den slags ting, jeg taler om.«

En engelsk rapport om pakistanske grooming-bander, som over en årrække udnyttede udsatte unge hvide piger fra udsatte miljøer finder hun ubrugelig fordi den generaliserer til  at der er vold mod kvinder allevegne. “Hvad med det faktum, at en organiseret gruppe af mænd med pakistansk baggrund jager unge sårbare kvinder? Det var det, som rapporten skulle handle om.«

»Men tallene bliver forvansket. De bliver ikke studeret, men fortiet og skubbet under tæppet ” .

Kirsten Damgaard :Det er klart, at man ikke finder specifikke faktorer man  leder efter i en undersøgelse, hvis de ikke er medtaget i opgørelsen. Datamining ville være en mulighed ved bredere opgørelser med flere faktorer. Derved kunne man se adfærdsmønstre og muligvis nærme sig årsag – virkning  og derved forhåbentlig finde forklaringer, som kan bruges i forsøg på forandring.

I Danmark lovede Lene Espersen som justitsminister (omkring  år 2005), at tal for gruppevoldtægter ville blive opgjort for sig, og  at opgørelsen ville udrede omkring gerningspersoner. Det er aldrig sket.

Det bør afdækkes om der er en sammenhæng mellem forældres vold på muslimske drenges kønsdele (omskæring), etniske minoritetsdrenges angiveligt større udsathed for seksuelle krænkelser ( jfr. Karin Helweg-Larsen ,Prostitutionskonferencen 2005), den misogyne muslimske kultur, den muslimske kulturs generelle accept af vold, og det had der forefindes i visse muslimske modkulturer spiller sammen og befordrer vold mod tilfældige etnisk hvide kvinder.

Jeg skrev artiklen White Woman’s Burden bla. om det problem for mange år siden.

Se også Ann-Christine Hjelm’s forskning om sammenhæng mellem etnicitet og vold mod kvinder her på hjemmesiden.

Respublica anbefaler at læse hele Kathrine Tschemerinskys  interview med Ayan Hirsi Ali

kilde:
Kathrine Tschemerinsky: Vejen til Gilead . Weekendavisen 12.02.21

Ayaan Hirsi Ali (f. 1969) voksede op i Somalia, Saudi-Arabien, Nairobi og Kenya. I 1992 søgte hun asyl i Holland og begyndte at blande sig i landets offentlige debat om integration og islam. Hun har er Msci. fra Leiden University. I 2003 blev hun valgt ind i det hollandske parlament. Efter hun lavede hun kortfilmen Submission sammen med Theo van Gogh, der efterfølgende blev myrdet af en muslim, har Ayaan Hirsi Ali levet under politibeskyttelse. Hun flyttede til USA, hvor hun har statsborgerskab og er tilknyttet the Hoover Institution and the American Enterprise Institute m. m ( se mere hos English Wikipedia)

 

 

Dette indlæg blev udgivet i Adfærd, norm og kriminalitet, Krig / Sikkerhed, Køn, Psykologi, seneste. Bogmærk permalinket.